Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Június 11. 12:00, vasárnap | Helyi
Forrás: OrientPress

2020-ra digitális lesz a magyar oktatási rendszer

2020-ra digitális lesz a magyar oktatási rendszer

A teljes magyar oktatási rendszer digitális átalakítása megtörténik a következő 3 évben: 2020-ra minden hazai iskolában lesznek okostantermek a szükséges eszközparkkal együtt - emelte ki Deutsch Tamás.

A miniszterelnöki biztos erről csütörtökön az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskolában beszélt, ahol Hoffmann Tamás polgármesterrel közösen adta át a XI. kerület hetedik okostantermét.

A következő három évben minden magyar iskola a közneveléstől a szakképzésen és egyetemeken keresztül a felnőttoktatásig a digitális oktatási és pedagógiai módszerek és lehetőségek helyszínévé válik – közölte Deutsch Tamás. A Digitális Jólét Programja összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos kijelentette: az ehhez szükséges fejlesztések már megindultak.

2020-ra minden magyar iskolában elérhető lesz a szupergyors internet, és a wifihálózat országos fejlesztésével minden tanteremben elérhetővé is válik majd.
Az internet használatához szükséges eszközök és tananyagok beszerzésére is sor fog kerülni – mondta a politikus. Minden pedagógus ingyenes lehetőséget fog kapni arra, hogy ezen kompetenciáit fejlessze. Mindennek eredményeképpen teljesen át fog alakulni az oktatási rendszer, érdekessé és izgalmassá válik majd így az oktatás - fogalmazott Deutsch Tamás.

Az átadón Hoffmann Tamás Újbuda polgármestere elmondta, az önkormányzat célja, hogy a kerület oktatási intézményeiben minél magasabb színvonalon folyjon a munka, és minél jobb körülmények között tanulhassanak a diákok. E cél elérésére az önkormányzat jelentős forrásokat fordít – mondta, majd hozzátette: a pedagógusoknak pedig az a feladata, hogy ezekkel az eszközökkel izgalmasabbá és érdekesebbé tegyék a tanórákat.

A főváros XI. kerületének legújabb, immáron hetedik okostanteremének átadásán környezetvédelemről szóló tanórán a pedagógus és a diákok azt demonstrálták hogy milyen lehetőségeket rejtenek az új digitális eszközök, melyek segítségével azt mutatták be, hogy miként tudnak hozzájárulni akár ők is a fenntartható fejlődéshez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:23, hétfő | Helyi

Oktatási Hivatal: ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 06. 07:29, hétfő | Helyi

Sok kiváló tanuló kezdi meg érettségi vizsgáit a Móra Ferenc Gimnáziumban

A Móra Ferenc Gimnázium 2024. május 3-án (pénteken) tartotta ballagási ünnepségét.

2024. Május 05. 12:12, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. május 5. - HÚSVÉT 6. VASÁRNAPJA

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM