Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2020. December 20. 17:37, vasárnap | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Fellobbant a Szeretetet jelképező gyertyaláng

Fellobbant a Szeretetet jelképező gyertyaláng

Csányi József polgármester, Balla László és Rosta Ferenc alpolgármesterek ma (december 20-án) lobbantották fel a negyedik lángot városunk adventi koszorúján.

A negyedik gyertya a Szeretet szimbóluma, színe a bűnbánatot kifejező lila. Ezen a vasárnapon mind a négy gyertya egyszerre ég: a Hit, a Remény, az Öröm és a Szeretet. A hétről-hétre egyre növekvő fény, Jézus eljövetelének közeledtét hirdeti. Ha tehát már mindegyik gyertya ég, az azt jelenti, hogy elérkezett a karácsony: boldogan ünnepelhetjük Jézus Krisztus születését, a nekünk adott végtelen Szeretetet. Jusson eszünkbe a napkeleti bölcseket vezető betlehemi csillag ragyogása ezen a napon és várjuk együtt a Karácsony Szent Éjjelét.

- Hagyjuk hátra az ellenségeskedést, a gyűlölködést, irigységet és töltsük szeretteinkkel békében, boldogságban a karácsonyi ünnepeket – nyilatkozta Csányi József polgármester a negyedik gyertya meggyújtását követően és e szavakkal kívánt szeretetteljes karácsonyi ünnepeket mindenkinek.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 10:06, hétfő | Helyi

Szentmisét tartottak városalapítóink tiszteletére

A Városalapítók hetének záró napján – május 26-án - ünnepi szentmisét mutattak be a Sarlós Boldogasszony templomban.

2024. Május 27. 08:17, hétfő | Helyi

A Móra-találkozóra elkészült a monumentális homokszobor is

Stílusosan, a harmadik alkalommal megrendezett Móra-találkozóra készült el teljes egészében a homokból megformázott, mintegy három méter magas Móra mellszobor.

2024. Május 27. 07:58, hétfő | Helyi

Több mint hétszázan neveztek a Kiskun Kupa utcai futóversenyre

Évről-évre egyre népszerűbb a Városalapítók Hete rendezvénysorozatának sporteseménye, melyet a Jogging Plus Futóklub már harmadik alkalommal Petőfi Emlékfutamként hirdetett meg.

2024. Május 27. 07:56, hétfő | Helyi

Színes programokkal várták a gyerekeket vasárnap

A Városalapítók Hete programsorozatának záró napján (május 26-án) gyermeknapi koncertek sora kezdődött a nagyszínpadon a Langaléta Garabonciások megnyitó előadása után.