Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Január 19. 08:39, vasárnap | Helyi
Forrás: hirado.hu

Ónos szitálásra, ködre és havazásra figyelmeztetnek

Ónos szitálásra, ködre és havazásra figyelmeztetnek

Főként az ország középső tájain, a Duna-Tisza közén, valamint a Dunántúl, illetve az Alföld keleti részén még több helyen várható ónos szitálás

– olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Rossz látási viszonyokra, sűrű ködre kiemelten keleten, északkeleten, illetve az országban általában a magasabban fekvő hegyvidéki területeken lehet számítani.

A Dunántúl nagyobb részén jellemzően gyenge intenzitású havazás várható, de nyugat felől a hőmérséklet emelkedésével teret nyer a havas eső. A gyenge havazás napközben a középső országrészre is átterjed.

Jellemzően 3 cm hó valószínű, de a Dunántúli-középhegységben, esetleg a Kisalföld keleti részén, illetve kiemelten a Bakony térségében helyenként 5–8 cm is hullhat.

A hegyvidéki területeken várhatóan egész nap kitart hó formában a csapadék, de nyugat felől napközben átmenetileg a Dunántúl nagyobb részén fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 0 fok körül, a nyugati határvidéken 5 fok közelében várható. Késő estére általában +1 és -4 fok közé hűl le a levegő – írta a met.hu.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.