Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Február 25. 15:39, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Parasportnapot tartottak a Közgében

Parasportnapot tartottak a Közgében

Február 22-én a Magyar Parasport Napján az ország több intézményében betekintést nyerhettek az érdeklődők a mozgássérült emberek sporttevékenységeibe, így a félegyházi közgazdasági iskolában is.

Mint ahogy azt Nikolicsné Szabó Erikától az iskola testnevelő tanárától megtudtuk, az országos felhíváshoz a Közgé már második alkalommal csatlakozott. A diákokkal a parasportnapot megelőzően az osztályfőnökök beszélgettek arról, hogy milyen sok problémával kell szembesülniük a testi-, avagy értelmi fogyatékkal élő embereknek a társadalomba való beilleszkedéskor. De ugyanilyen nehézségekkel kell megküzdeniük, amikor valamilyen sporttevékenységet választanak maguknak.
- Iskolánk nincsen felkészülve a parasport játékokhoz, így még az unokáim csörgőjét is kölcsönvettem, a különféle játékok kivitelezéséhez – mesélte a nemrégiben Életműdíjjal kitüntetett testnevelő tanár.

A diákok nagyon együttműködőek voltak minden játékban, az ülő röplabdában ugyanúgy, mint a különféle bekötött szemmel végrehajtott gyakorlatok során. Az iskola két élsportoló diákja is elismerően nyilatkozott a rendezvényről.
Gujka Kármen, aki Európa-bajnok thai bokszolóként már bizonyított lapunknak elmondta, hogy nagyon nagy koncentrációt igényelt a feladatok bekötött szemmel való végrehajtása. A hagyományőrző lovassportot űző Kiss Bernadett pedig saját tapasztalataira alapozva mondta el, hogy szerinte a parasportban is ugyanúgy egymásra vannak utalva a fogyatékkal élő játékosok, mint a lovassportban a ló és lovasa.

A vidám hangulatban eltöltött délelőtt minden bizonnyal rávezette a fiatalokat arra, hogy akik valamilyen fogyatékkal élnek, azok ugyanolyan értékű emberek, mint bárki más, sőt talán többek is. Hiszen gondoljunk csak bele: kevesebb érzékszervvel, vagy hiányzó testrésszel is tudnak teljes értékű életet élni és a lehetőségeiket is talán jobban megbecsülik, mint egészséges társaik.

Címkék: parasportnap

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.