Városlista
2019. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2019. Február 25. 15:39, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Parasportnapot tartottak a Közgében

Parasportnapot tartottak a Közgében

Február 22-én a Magyar Parasport Napján az ország több intézményében betekintést nyerhettek az érdeklődők a mozgássérült emberek sporttevékenységeibe, így a félegyházi közgazdasági iskolában is.

Mint ahogy azt Nikolicsné Szabó Erikától az iskola testnevelő tanárától megtudtuk, az országos felhíváshoz a Közgé már második alkalommal csatlakozott. A diákokkal a parasportnapot megelőzően az osztályfőnökök beszélgettek arról, hogy milyen sok problémával kell szembesülniük a testi-, avagy értelmi fogyatékkal élő embereknek a társadalomba való beilleszkedéskor. De ugyanilyen nehézségekkel kell megküzdeniük, amikor valamilyen sporttevékenységet választanak maguknak.
- Iskolánk nincsen felkészülve a parasport játékokhoz, így még az unokáim csörgőjét is kölcsönvettem, a különféle játékok kivitelezéséhez – mesélte a nemrégiben Életműdíjjal kitüntetett testnevelő tanár.

A diákok nagyon együttműködőek voltak minden játékban, az ülő röplabdában ugyanúgy, mint a különféle bekötött szemmel végrehajtott gyakorlatok során. Az iskola két élsportoló diákja is elismerően nyilatkozott a rendezvényről.
Gujka Kármen, aki Európa-bajnok thai bokszolóként már bizonyított lapunknak elmondta, hogy nagyon nagy koncentrációt igényelt a feladatok bekötött szemmel való végrehajtása. A hagyományőrző lovassportot űző Kiss Bernadett pedig saját tapasztalataira alapozva mondta el, hogy szerinte a parasportban is ugyanúgy egymásra vannak utalva a fogyatékkal élő játékosok, mint a lovassportban a ló és lovasa.

A vidám hangulatban eltöltött délelőtt minden bizonnyal rávezette a fiatalokat arra, hogy akik valamilyen fogyatékkal élnek, azok ugyanolyan értékű emberek, mint bárki más, sőt talán többek is. Hiszen gondoljunk csak bele: kevesebb érzékszervvel, vagy hiányzó testrésszel is tudnak teljes értékű életet élni és a lehetőségeiket is talán jobban megbecsülik, mint egészséges társaik.

Címkék: parasportnap

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 21. 16:14, szombat | Helyi

Ittasan, kicserélt rendszámú autóval hajtott a ház sarkának

Sem az autó, sem a sofőrje nem volt alkalmas a közúti közlekedésre Kiskunfélegyházán.

2019. Szeptember 21. 16:08, szombat | Helyi

Ünnepélyes keretek között adták át Móra Ferenc mellszobrát

Szeptember 20-án avatták fel Rieger Tibor Móra Ferencet ábrázoló köztéri mellszobrát a Móravárosban.

2019. Szeptember 21. 09:42, szombat | Helyi

Autómentes napot tartottak Kiskunfélegyházán

Városunk csatlakozott az Európai Mobilitás Hete programsorozathoz szeptember 20-án.

2019. Szeptember 20. 13:20, péntek | Helyi

A klímaváltozás hatására egyre több gólya marad itthon télen

A költöző madarakra is komoly hatással van a klímaváltozás, kutatók szerint a jelenség az emberi tevékenységgel karöltve gyökeresen megváltozatja a vonuló madarak szokásait, ami a hazai egyedeken is észrevehető.