Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Október 09. 20:00, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

A Százszorszép Óvodában gondolnak a bogarak kényelmére is

A Százszorszép Óvodában gondolnak a bogarak kényelmére is

Az Állatok Világnapja alkalmából a Százszorszép Óvodában Lantos Szabolcs karbantartó kreativitásának köszönhetően ún. „rovarhotel” került átadásra.

A rovarhotelnek nevezett igen tetszetős táblán különböző formák láthatók, melyek közül a bogarak kiválaszthatják a kedvükre valók. Köztudott, hogy a rovarok szeretnek a fába, szénába, téglába, nádba és különböző terményekbe beköltözni. Ezek mind meg vannak jelenítve a táblán. A hotel környezetét sem hanyagolták el az óvoda munkatársai, mert mindennek egy szép parkrészt alakítottak ki. A gyerekek itt ismerkedhetnek a különböző rovarokkal, bogarakkal. Annál is inkább izgalmas lesz a jövőben a tanulmányozás, mert egy nagyító is rendelkezésre áll a bogarak közelebbi megszemléléséhez.

A gyerekek nagyon készültek erre a napra, mert amellett, hogy a látványos rovarhotel is átadásra került, még a szülők jóvoltából különféle állatokat is simogathattak. Ezen kívül a szülők süteményekkel és állatokat ábrázoló ételekkel kedveskedtek az apróságoknak, sőt a legtetszetősebb és legötletesebb ételek külön díjazásban is részesültek.

Címkék: rovarhotel

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.