Városlista
2019. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2018. Október 09. 20:00, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

A Százszorszép Óvodában gondolnak a bogarak kényelmére is

A Százszorszép Óvodában gondolnak a bogarak kényelmére is

Az Állatok Világnapja alkalmából a Százszorszép Óvodában Lantos Szabolcs karbantartó kreativitásának köszönhetően ún. „rovarhotel” került átadásra.

A rovarhotelnek nevezett igen tetszetős táblán különböző formák láthatók, melyek közül a bogarak kiválaszthatják a kedvükre valók. Köztudott, hogy a rovarok szeretnek a fába, szénába, téglába, nádba és különböző terményekbe beköltözni. Ezek mind meg vannak jelenítve a táblán. A hotel környezetét sem hanyagolták el az óvoda munkatársai, mert mindennek egy szép parkrészt alakítottak ki. A gyerekek itt ismerkedhetnek a különböző rovarokkal, bogarakkal. Annál is inkább izgalmas lesz a jövőben a tanulmányozás, mert egy nagyító is rendelkezésre áll a bogarak közelebbi megszemléléséhez.

A gyerekek nagyon készültek erre a napra, mert amellett, hogy a látványos rovarhotel is átadásra került, még a szülők jóvoltából különféle állatokat is simogathattak. Ezen kívül a szülők süteményekkel és állatokat ábrázoló ételekkel kedveskedtek az apróságoknak, sőt a legtetszetősebb és legötletesebb ételek külön díjazásban is részesültek.

Címkék: rovarhotel

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 18. 16:52, kedd | Helyi

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog, más néven ázsiai zebraszúnyog.

2019. Június 18. 14:28, kedd | Helyi

Jókedvűen, aktívan telnek a 95 éves András bácsi mindennapjai

Ma (június 18-án) ünnepli 95. születésnapját Toldi András. E szép ünnep alkalmából otthonában kereste őt fel Rosta Ferenc alpolgármester és a körzet önkormányzati képviselője Gyenes Attila.

2019. Június 18. 13:00, kedd | Helyi

Páratlan kiállítás a művészeti iskolások idei tanévi munkáiból

Kiállítás nyílt június 12-én a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek munkáiból.

2019. Június 18. 11:15, kedd | Helyi

Félegyházi diákok verseit gyűjtötték csokorba

A 90. Ünnepi Könyvhét keretében június 12-én mutatták be a Mesélő terek című antológiát a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.