Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Január 09. 12:40, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

2017-re újjászületett az uszodánk is

2017-re újjászületett az uszodánk is

2015-ben városunk vezetése elindította a Félegyháza Újjáépül Programot. Ennek egyik fő elemét alkotta a jelenlegi strand megújítása, újjáépítése.

S lám egy év elteltével 2017. januárjában átadásra kerülhetett a modernizálódott és megszépült komplexum.

Ha részleteiben is megvizsgálják a sport- és szabadidős létesítményt, láthatják, hogy az épület teljes egészében megújult. Szinte csak az alapszerkezet maradt. Új fűtés, új vízhálózat, új villamoshálózat, új burkolatok, új szaniterek kerültek kihelyezésre. S ami talán a legfontosabb, hogy egy olyan öltözőrendszert alakítottak ki, mely a kor elvárásainak tökéletesen megfelel. Már nem azzal kell szembesülnünk délután négy órakor, hogy nincs öltöző kabin – mondta el a megjelenteknek városunk polgármestere Csányi József az ünnepélyes megnyitón.
Nemcsak a szabadidős vízi sportoknak lesz ezentúl méltó színhelye, hanem azoknak a félegyházi úszóknak, sportolóknak is, akik edzéseiket ezentúl kulturált körülmények között tudják végezni nap mint nap.

Csányi József polgármester azt is elárulta, hogy ezzel a munkáknak még nincsen vége, hiszen számtalan szépítési és építési munkálat vár még az intézményre, és 2017-ben is folytatódni fog a fejlesztés. Ez a folyamat már tavaly megkezdődött a gyermekcsarnok kialakításával, melynek legfőbb ösztönzője Bajzák Andrea kommunikációs és oktatási ügyintéző volt.
A polgármester Andrea neve mellett még említést tett Szatmári Andreának a Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény igazgatónőjének munkájáról, aki időt, energiát nem kímélve segített abban, hogy ez a projekt ilyen formán tudjon megvalósulni.

Örömmel tett említést arról is Csányi József polgármester, hogy városvezetésünknek teljesült az az eltökélt szándéka is, miszerint Félegyházán félegyházi vállalkozóknak kell dolgozni. Az ELŐ-SZER Kft. és Seres József ügyvezető tulajdonosnak köszönhetően, látható hogy a félegyházi vállalkozók is képesek minőségi munkával elkészíteni egy új beruházást.

A fentiek mellett, igazán örömteljes hír, hogy árait tekintve nem lett sokkal drágább a fürdőzés és úszás Kiskunfélegyházán. A jelképes áremelés mellett a Félegyházi Kártya, mely nemrég került forgalomba városunkban, komoly kedvezményeket biztosít a vízi sportok és a pancsolás, szaunázás és gőzfürdő kedvelőinek egyaránt. A kártyát természetesen nemcsak a strandon, hanem városunk több vállalkozásánál használhatják.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.