Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Október 04. 05:14, szombat | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

200 millió forintot költöttek a kórházra

200 millió forintot költöttek a kórházra

A „Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Dél-Alföldi régióban” című pályázaton elnyert mintegy 180 millió forintnak köszönhetően megújult a városi kórház főépületének harmadik szintje.

A „Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Dél-Alföldi régióban” című pályázaton elnyert mintegy 180 millió forintnak köszönhetően megújult a városi kórház főépületének harmadik szintje. A projekt keretében fejlesztésre került a mozgásszervi rehabilitációs ellátás és a kardiológiai rehabilitációs járóbeteg ellátás. A kivitelező ez emeleten 2-3 ágyas szobákat alakított ki, az egészségügyi intézmények minimumfeltételeinek megfelelő vizsgáló és kiszolgáló helyiségekkel együtt. A projektzáró rendezvényt ma (október 3-án) tartották meg.

Dr. Körtvélyessy András, a Kiskunfélegyházi Kórház- Rendelőintézet Gyógyfürdő és Rehabilitációs Központ igazgatója elmondta: A beruházás során 32 mozgásszervi rehabilitációs ágy jött létre, megszervezték, valamint megteremtették a rehabilitációs ambuláns rendelést és annak eszközfeltételeit. Pluszforrásból sikerült egy liftet is beépíteni, a fűtést tovább fejleszteni, terápiás eszközöket beszerezni.

A város képviselő-testülete 2011-ben döntött arról, hogy a Szegedi Tudományegyetem konzorciumi partnereként részt vesz a „Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Dél-Alföldi régióban” című pályázaton. A fejlesztésre 174.067.849 forint támogatást sikerült nyerni az Európai Regionális Fejlesztési Alaptól. A fenntartóváltás ellenére a pályázat jogfolytonossága megmaradt, így elkezdődhetett a közel 200 milliós beruházás.
A kórház fejlesztése a projekt befejezésével sem áll meg, hisz rövidesen indul az az 1,2 milliárdos beruházás, melynek keretében a félegyházi kórházban az emelt szintű szakorvosi ellátásnak megfelelő modern, korszerű rendelőintézeti rész kialakítására nyílik lehetőség. Átépítik a radiológiát, kialakítanak két műtővel felszerelt egynapos sebészeti blokkot, nappali betegellátási részleget és egy sürgősségi fogadóhelyet is. Egy valami azonban még nincs megoldva, mégpedig a szülészet – emelte ki Kapus Krisztián polgármester, majd emlékeztetőül Dr. Lénárt Endrének, a GYEMSZI Dél-Alföldi Térségi Igazgatóságának vezetőjének egy rugdalózót, dr. Svébis Mihálynak, a megyei kórház főigazgatójának pedig egy cumisüveget adott át.

Dr. Lénárt Endre, a GYEMSZI Dél-Alföldi Térségi Igazgatóságának vezetője az egészségügy térségi alapú fejlesztésének jelentőségéről beszélt, kiemelve a rehabilitációs szolgáltatásokat. Elmondta: A Kiskunfélegyházán befejezett projekt is a folyamatos építkezés egyik fontos állomása. A fejlesztés nem csak a kiskunfélegyháziak, hanem a térségben élők gyógyulást is fogja segíteni.
A köszöntők után a résztvevők megtekintették a városi kórház főépületének megújult harmadik szintjét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: