Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. November 08. 07:27, szombat | Helyi
Forrás: Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság

20 kicsi szempár

20 kicsi szempár

Bővült az OVI-ZSARU programhoz csatlakozó óvodák száma Bács-Kiskun megyében.

Bővült az OVI-ZSARU programhoz csatlakozó óvodák száma Bács-Kiskun megyében.
A Rendőrség több mint 20 éve sikeres Biztonságra Nevelő Általános Iskolai Program (D.A.D.A.) oktatása során a bűnmegelőzés módszereit és eszköztárát használja fel a bűnözés terjedésének megakadályozására, valamint annak a célnak elérésére, hogy a felnövekvő generációk ne lépjenek a bűnözés útjára és ne váljanak bűncselekmények áldozataivá. Ennek elősegítése érdekében a rendőrség a korai, óvodáskori megelőzésben is indított programot, mely elsősorban rendőri megközelítésben, másodsorban gyakorló szülői szemmel és nem utolsó sorban pedagógiai módszerekre épülve készült el.

A program „OVI-ZSARU” elnevezéssel ismert. Óvodás korú – elsősorban nagycsoportos – gyermekeknek szól, közvetlen és közvetett rendőri segédlettel történő információ-közlésen alapul. 5-6 éves gyermekekkel ismerteti meg a bűn- és baleset-megelőzés, az áldozattá válás elkerülésének módszereit. Az első foglalkozásokat minden esetben a rendőrség munkatársa tartja.

A 2014/2015-ös oktatási évben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság felhívására 5 településen újabb 10 óvodában kezdődött meg a rendőrség OVI-ZSARU programja. Liptai Linda r. őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály főelőadója Ágasegyházán a Napközi Otthonos Óvodában 2014. november 5-én 20 kisgyermek részére tartotta a programindító foglalkozást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.