Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Július 19. 20:00, péntek | Helyi
Forrás: Szerk.

2 hétvégén 3 győzelem Trungel-Nagy Zalán mérlege

2 hétvégén 3 győzelem Trungel-Nagy Zalán mérlege

Arattak a félegyházi triatlonosok legutóbbi versenyeiken.

Július 6-án (szombaton) Balassagyarmaton rendezték meg a Tereptriatlon Országos Bajnokságot, melyen Trungel-Nagy Zalán, Szarka Ádám és Szekeres Norbert indult a kiskunfélegyházi triatlonosok közül.
S ha már ott voltak, nem csak versenyeztek, hanem előkelő helyezést értek el a rendkívül erős mezőnyben és nehéz terepen.

A versenyzők a Nyírjesi tóban élővízben úsztak, majd ezt követően azonnal kerékpárra pattantak a környékbeli erdős terepen teljesítették a kerékpáros távot, majd a depóba visszaérkezve edzőcipőt húztak és megkezdték a futást a tó körül. Ilyen körülmények között kiváltképp nagy érdem a győzelem. A félegyházi triatlonosok jól megállták helyüket. Trungel-Nagy Zalán országos bajnok lett, Szarka Ádám ezüstérmes, Szekeres Norbert pedig a hatodik helyen végzett.

Ugyanezen a hétvégén vasárnap került megrendezésre szintén Balassagyarmaton az Aquatlon Országos Bajnokság, mely verseny úszásból és futásból áll. Itt is a Nyírjesi tóban kezdtek a versenyzők élővízi úszással, majd a depóban edzőcipőt húzva teljesítették a futótávot a tó körül. A kiskunfélegyházi triatlonosok ezen a napon is jól szerepeltek. Trungel-Nagy Zalán ezúttal sem talált legyőzőre és országos bajnok lett az erős mezőnyben. A rendkívül fülledt meleg minden versenyzőt igénybe vett. Zalán az utolsó 200 m-en tudott élre kerülni és egy erős hajrával sikerült megszerezni a győzelmet.

Papp Laura a tavaszi alkar törése után most tudott visszatérni. Ez volt az első versenye, ennek ellenére egyből országos bajnokságon ezüstérmes lett. Kiváltképp azért értékes ez a helyezés, mert nem sokkal előzte meg a nála két évvel idősebb versenyző.

Szarka Ádám 3., Fricska Anna 4., Bács Kamilla 9., Csontos Dóra 10.,KIss Roland 12., Vincze Nádja 25., Lászó Kende 39. lett. Csapatban a negyedik helyezést érték el a félegyháziak.

Július 14-én Tiszaújvárosban Európa Kupát rendeztek, melyre a DMTK KVSE kiskunfélegyházi triatlonosai is meghívást kaptak ranglista helyezésük alapján. A gyermek korcsoportos versenyzők 250 métert úsztak, 7,5 kilométert kerékpároztak és 2,4 kilométert futottak. Trungel-Nagy Zalán az első bolyban jött ki a vízből, egy 4 fős boly-jal együtt teljesítették a kerékpáros távot, és együtt futottak a célegyenesig, ahol Zalán olyan tempót diktált, hogy senki nem tudta tartani vele az iramot és megnyerte az Európa Kupa Gálát.
Trungel-Nagy Kolosnak nem túl jól sikerült az úszás, viszont kerékpáron felküzdötte magát és egy hihetetlen erős futással megszerezte a 6. helyet. Csontos Dóra a lányok között 10. lett. Nyílt Európa Kupa lévén Új-Zélandról, Ausztráliából, Dél-Afrikából, Amerikából és szerte a világból érkeztek versenyzők, az így kialakult rendkívül erős mezőnyben Fricska Anna sajnos a selejtezőből nem jutott be a másnapi döntőbe.

Az időjárás nem fogadta kegyeibe a versenyzőket, a vízből kiérve eleredt az eső és a kerékpáros távot végig esőben teljesítették, ezért nagyon sok volt az esés. A futásra pedig már megjött a jég is viharos széllel.

Címkék: DMTK, triatlonosok

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.