Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Április 10. 11:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - szerk. -

15 stresszoldó gyakorlat

15 stresszoldó gyakorlat

Van, hogy úgy érezzük, mindjárt felrobbanunk, annyi feszültség gyűlt össze bennünk. Szabaduljunk meg a stressztől, ami szétárad a lelkünkben és az izmainkban!

1. Tépjük szét!
Ha egy nyomasztó vagy fájdalmas emléktől képtelenek vagyunk megszabadulni, akkor írjuk fel minden rossz gondolatunkat egy papírra, azt alaposan gyűrjük össze, égessük el vagy tépjük szét. Már attól megkönnyebbülünk, hogy kiírjuk magunkból a sok rosszat.

2. Sírjuk ki magunkat!
Megkönnyebbülünk, ha alaposan kisírjuk magunkat. Azokban a könnyekben, amelyeket gondunkban-bánatunkban vagy éppenséggel meghatottságunkban hullatunk, a kutatók hormonokat is felfedeztek. A boldogsághormonnak nevezett endorfin a morfiumhoz hasonlít, fájdalomcsillapító ereje mellett kedélyállapotunkat és étvágyunkat is befolyásolja. A kicsorduló könny hormontartalma bizonyítja, hogy a szervezet már beindította öngyógyító tevékenységét.

3. Sport!
A futás, a boksz, vagy bármilyen intenzív sport feledteti velünk a gondokat, felpezsdíti a vérkeringésünket, melynek hatására szinte azonnal jobban leszünk.

4. Stresszoldó üvöltés
Ha túl sokat nyelünk a főnökünktől, szüleinktől vagy párunktól, és úgy próbáljuk kerülni a konfliktust, hogy nem szólunk vissza, akkor keressünk egy olyan helyet, ahol senkit nem zavarunk, és ordítsuk ki magunkból a fájdalmat vagy a dühöt!

5. Mély levegő
Vegyünk jó mély levegőt, ásítsunk! Az oxigénellátás fokozása mindenkor az egyik leggyorsabb megoldás!

6. Gyerekeskedjünk!
Csináljunk néha haszontalan dolgokat! Ez az egyik legjobb módszer a jobb agyfélteként beindítására, és így a két agyfélteként kiegyensúlyozására. Vegyünk fel egy bolondos ruhadarabot vagy kiegészítőt, dobáljunk kavicsot a vízbe, vagy ugróiskolázzunk.

7. Dobáljunk!
Levezethetjük a stresszt rongylabdákkal vagy akár felgömbölyített zokni gombócokkal. Ezekkel dobáljuk meg tiszta erőből a felállított, üres üdítős dobozokat.

8. Ciróka-maróka
Egy púderecsettel cirógassuk az arcunkat, nyakunkat, homlokunkat. Ettől biztosan megnyugszunk.

9. Verjük a mellünket!
A mellkasunk közepén, a csecsemőmirigynél óvatosan ütögessünk a jobb öklünkkel húszszor. Ez egy ősi nyugtató, stresszoldó gyakorlat.

10. Ne görcsöljünk!
Ha stresszesek, idegesek vagyunk, akkor akaratlanul is megfeszítjük a vállunkat és a nyakunkat, ami egy idő után görcsbe rándul. Ettől úgy szabadulhatunk meg, ha felállunk, a karunkat leengedjük magunk mellé, ökölbe szorítjuk a kezünket, felhúzzuk a vállainkat, hátrahajtjuk a fejünket, és görgetjük jobbra-balra legalább fél percig. Ez a természetes jobbra-balra legalább fél percig. Ez a természetes masszázsa meglágyítja a csomókat, szétoszlatja a kalcium lerakódásokat, és felszabadítja az energiát.

11. Énekeljünk!
Általában akkor éneklünk, ha jó kedvünk van. Fordítsuk meg a dolgot! Daloljunk, és meglátjuk, sokkal vidámabbak, felszabadultabbak leszünk! Ugyanez igaz a mosolygásra.

12. Zöld-kúra
A kertészkedés nyugtatólag hat a lelkünkre, csakúgy mint minden természetben végzett tevékenység. A virágok, a fák, az alkotás megnyugtat minket, mint ahogy már önmagában a zöld szín is.

13. Zárjuk papírzacskóba!
Ha olyan valakire vagyunk dühösek, akinek nem olvashatunk be, akkor kiabáljuk bele egy papírzacskóba, amit szívünk szerint a szemébe mondanánk,zárjuk be a zacskó száját, és dobjuk a szemétbe.

14. A szeretet körülvesz!
Találkozzunk a barátainkkal, családtagjainkkal, olyanokkal, akik tényleg szeretnek minket, és akiknek a közelségük nyugtatólag hat ránk. Beszéljünk ki magunkból mindent őszintén.

15. Tartsunk háziállatot!
Bizonyított tény, hogy az állatok közelsége jó hatással van a lelkünkre, hangulatunkra. Ráadásul, ha befogadunk egy kutyát az életünkbe, akkor kötelező lesz nagyokat sétálnunk, ami duplán stresszűző hatású.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.

2024. Április 16. 16:36, kedd | Helyi

Összeütközött két gépkocsi az 5-ös főúton

Kiskunfélegyháza határában akadályozza a forgalmat a baleset.