Városlista
2021. november 26, péntek - Virág

Hírek

2014. Október 04. 19:00, szombat | Életmód
Forrás: - Adrienn -

15 stresszoldó gyakorlat

15 stresszoldó gyakorlat

Van, hogy úgy érezzük, mindjárt felrobbanunk, annyi feszültség gyűlt össze bennünk. Szabaduljunk meg a stressztől, ami szétárad a lelkünkben és az izmainkban!

Van, hogy úgy érezzük, mindjárt felrobbanunk, annyi feszültség gyűlt össze bennünk. Szabaduljunk meg a stressztől, ami szétárad a lelkünkben és az izmainkban!

1. Tépjük szét!
Ha egy nyomasztó vagy fájdalmas emléktől képtelenek vagyunk megszabadulni, akkor írjuk fel minden rossz gondolatunkat egy papírra, azt alaposan gyűrjük össze, égessük el vagy tépjük szét. Már attól megkönnyebbülünk, hogy kiírjuk magunkból a sok rosszat.

2. Sírjuk ki magunkat!
Megkönnyebbülünk, ha alaposan kisírjuk magunkat. Azokban a könnyekben, amelyeket gondunkban-bánatunkban vagy éppenséggel meghatottságunkban hullatunk, a kutatók hormonokat is felfedeztek. A boldogsághormonnak nevezett endorfin a morfiumhoz hasonlít, fájdalomcsillapító ereje mellett kedélyállapotunkat és étvágyunkat is befolyásolja. A kicsorduló könny hormontartalma bizonyítja, hogy a szervezet már beindította öngyógyító tevékenységét.

3. Sport!
A futás, a boksz, vagy bármilyen intenzív sport feledteti velünk a gondokat, felpezsdíti a vérkeringésünket, melynek hatására szinte azonnal jobban leszünk.

4. Stresszoldó üvöltés
Ha túl sokat nyelünk a főnökünktől, szüleinktől vagy párunktól, és úgy próbáljuk kerülni a konfliktust, hogy nem szólunk vissza, akkor keressünk egy olyan helyet, ahol senkit nem zavarunk, és ordítsuk ki magunkból a fájdalmat vagy a dühöt!

5. Mély levegő
Vegyünk jó mély levegőt, ásítsunk! Az oxigénellátás fokozása mindenkor az egyik leggyorsabb megoldás!

6. Gyerekeskedjünk!
Csináljunk néha haszontalan dolgokat! Ez az egyik legjobb módszer a jobb agyfélteként beindítására, és így a két agyfélteként kiegyensúlyozására. Vegyünk fel egy bolondos ruhadarabot vagy kiegészítőt, dobáljunk kavicsot a vízbe, vagy ugróiskolázzunk.

7. Dobáljunk!
Levezethetjük a stresszt rongylabdákkal vagy akár felgömbölyített zokni gombócokkal. Ezekkel dobáljuk meg tiszta erőből a felállított, üres üdítős dobozokat.

8. Ciróka-maróka
Egy púderecsettel cirógassuk az arcunkat, nyakunkat, homlokunkat. Ettől biztosan megnyugszunk.

9. Verjük a mellünket!
A mellkasunk közepén, a csecsemőmirigynél óvatosan ütögessünk a jobb öklünkkel húszszor. Ez egy ősi nyugtató, stresszoldó gyakorlat.

10. Ne görcsöljünk!
Ha stresszesek, idegesek vagyunk, akkor akaratlanul is megfeszítjük a vállunkat és a nyakunkat, ami egy idő után görcsbe rándul. Ettől úgy szabadulhatunk meg, ha felállunk, a karunkat leengedjük magunk mellé, ökölbe szorítjuk a kezünket, felhúzzuk a vállainkat, hátrahajtjuk a fejünket, és görgetjük jobbra-balra legalább fél percig. Ez a természetes jobbra-balra legalább fél percig. Ez a természetes masszázsa meglágyítja a csomókat, szétoszlatja a kalcium lerakódásokat, és felszabadítja az energiát.

11. Énekeljünk!
Általában akkor éneklünk, ha jó kedvünk van. Fordítsuk meg a dolgot! Daloljunk, és meglátjuk, sokkal vidámabbak, felszabadultabbak leszünk! Ugyanez igaz a mosolygásra.

12. Zöld-kúra
A kertészkedés nyugtatólag hat a lelkünkre, csakúgy mint minden természetben végzett tevékenység. A virágok, a fák, az alkotás megnyugtat minket, mint ahogy már önmagában a zöld szín is.

13. Zárjuk papírzacskóba!
Ha olyan valakire vagyunk dühösek, akinek nem olvashatunk be, akkor kiabáljuk bele egy papírzacskóba, amit szívünk szerint a szemébe mondanánk,zárjuk be a zacskó száját, és dobjuk a szemétbe.

14. A szeretet körülvesz!
Találkozzunk a barátainkkal, családtagjainkkal, olyanokkal, akik tényleg szeretnek minket, és akiknek a közelségük nyugtatólag hat ránk. Beszéljünk ki magunkból mindent őszintén.

15. Tartsunk háziállatot!
Bizonyított tény, hogy az állatok közelsége jó hatással van a lelkünkre, hangulatunkra. Ráadásul, ha befogadunk egy kutyát az életünkbe, akkor kötelező lesz nagyokat sétálnunk, ami duplán stresszűző hatású.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 23. 12:01, kedd | Életmód

Már minden huszadik eladott autó elektromos vagy tölthető hibrid Magyarországon

Az újautó-értékesítésben jelentősen nő az elektromos autók aránya: 2021 szeptemberében európai szinten már az eladott járművek 23 százaléka volt tisztán elektromos vagy hibrid, ami duplája az egy évvel korábbinak.

2021. November 19. 15:04, péntek | Életmód

A magányos kutyák szorongásának oldására fejlesztenek távhívásos rendszert

Magányos kutyák nemsokára talán "felhívhatják" távollévő gazdájukat egy új eszközzel, amelynek fejlesztésén brit és finn kutatók dolgoznak.

2021. November 19. 08:47, péntek | Életmód

Egyszerre optimisták és elégedetlenek a mai fiatalok

A mai fiatalok derűlátóbbak a szüleiknél, ugyanakkor hatékonyabb válságkezelést várnak a döntéshozóktól - derül ki az UNICEF globális felméréséből.

2021. November 18. 17:09, csütörtök | Életmód

A nagymamák érzelmileg jobban ráhangolódhatnak unokáikra, mint saját gyerekeikre

A nagymamák érzelmileg jobban ráhangolódhatnak az unokáikra, mint saját gyerekeikre - állapította meg egy kutatás, mely elsőként vizsgálta nagymamák agyi működését.