Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2022. Március 30. 11:18, szerda | Helyi
Forrás: Csányi József polgármester facebook-oldala

1,5 milliárd forint támogatást kapott Félegyháza

1,5 milliárd forint támogatást kapott Félegyháza

Kiskunfélegyháza 1,5 milliárd forint támogatást nyert a Kossuth utca és környékének továbbépítésére és a Vasas pálya megújítására.

A jó hírről Csányi József polgármester számolt be közösségi oldalán:
- Megszokhatatlanul jó érzés, mikor a város életében nagyon fontos változásokról számolhatok be Önöknek. Büszke vagyok egyrészt azért, hogy Félegyháza fejlődése az elmúlt években a Covid-időszakot leszámítva töretlenül haladt előre, másrészt azért, mert olyan munkatársakkal dolgozhatom együtt, akik szívügyüknek érzik városunk dolgait.
Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy „A belváros tovább szépül” című projektünkre 917 millió, míg „A Vasas pálya újjászületik” nevet viselő projektünkre 600 millió forint támogatást nyertünk TOP Plusz forrásból.

A belváros tovább szépül című projekt a Zöldváros keretében megszépült Kossuth utca fejlesztésének folytatását jelenti. A "Kisposta" és környékének közterületei ugyanazt a szemléletet követve kapnak új arculatot, mint amit már megszokhattunk és megszerettünk a városházától a Körpatikáig kiépült szakaszon. A most elnyert 900 millió forintos pályázati forrásból a Kossuth utca teljesen megújul a Körpatikától az Ady Endre illetve a Dózsa György utcáig terjedő szakaszon, tehát mindkét oldalon, beleértve a Venezia udvar belső részének és játszóterének, a Kocka játszótér és parkjának, valamint az ezekhez átvezető utcáknak a rendezését is.

A Vasas pályán már épül a megye egyik legnagyobb freesytle bmx és rollerpályája, a most elnyert 600 millió forintból pedig az új szabadidőpark kialakításának előkészületei is elindulhatnak. Itt egy ligetes, nagyon sok növénnyel beültetett park fog épülni játszótérrel és a felnőttek számára is elérhető szabadidős sporteszközökkel. A freesytle pálya mellett kialakítanak egy göriparkot ügyességi elemekkel és egy kombinált sportpályát a kosárlabda és a futball híveinek. Terveznek továbbá mászófalakat, gyermek KRESZ-parkot, futópályát, elkerített kutyás ügyességi pályát is. A vizesblokkok a kor igényei szerint telefonos applikációval működnek majd, így vandálbiztosak lesznek. A biztonságot belső közvilágítás és kamerarendszer szolgálja, a téli élményeket pedig egy szánkódomb teszi majd teljessé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)