Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Április 04. 10:26, csütörtök | Belföld
Forrás: InfoVáros

14. Harley-Davidson Open Road Fest - Ringasd el magad - Alsóörsön

14. Harley-Davidson Open Road Fest - Ringasd el magad - Alsóörsön

A legendás magyar musical, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról a 14. Harley-Davidson Open Road Fest nulladik napján ünnepli negyvenedik születésnapját

A Harley-Davidson több mint egy motormárka, a Harley-Davidson mára már életmód, életérzés, amit mindenki átélhet, vagy éppen megismerhet a 2013-ban már 14. alkalommal megrendezendő alsóörsi Harley-Davidson Open Road Festen. Idén egy igazi ünnepre is sor kerül Alsóörsön: a nulladik nap a Nagyszínpadon kerül bemutatásra a magyar musical történelem egyik legendája, a 40 éves Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról a veszprémi Pannon Várszínház előadásában. A kultikus darab érdekessége az lesz, hogy Vándorfi László rendező elárulta, a közönséget is bevonják a cselekménybe.

Noha még csak éppen várjuk a tavaszt, már javában folyik a 14. Harley Davidson Open Road Fest szervezése. Az illetékesek idénre is sok meglepetést és fantasztikus hangulatot ígérnek, és úgy tűnik, a magyar és külföldi sztárfellépők mellett egy igazi meglepetéssel is szolgálnak.

„Örömmel jelentem be, hogy a magyar musical történet egyik legendája, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról az alsóörsi Nagyszínpadon ünnepli megszületésének negyvenedik évfordulóját. A darabot a veszprémi Pannon Várszínház mutatja be a fesztivál nulladik napján” – árulta el Dobai Attila fesztiváligazgató.

A Pannon Várszínház igazgatója, Vándorfi László – aki egyben rendezője is a darabnak – elmondta, a legendás musical mondanivalója, üzenete még ma is ugyanolyan érvényű, mint amilyen negyven évvel ezelőtt volt.

„Maga a darab négy évtizeddel ezelőtt az amerikai témája miatt volt érdekesség, ám a beleszőtt magyar mondanivaló, az előre vizionált problémák mind a mai napig aktuálissá teszik az üzeneteit. A hontalanság, a hazaszeretett, a szélsőségek, a drogproblémák, illetve a másság különböző változatai – generációs, szexuális, faji, kulturális – ugyanúgy a ma korának társadalmát is foglalkoztatják. Akkoriban az LGT élő zenéje döbbenetes hatással volt a közönségre, és a mostani előadás is tartogat a közönség számára különleges ízeket: a zenei alapot egymaga játszotta fel húsz évvel ezelőtt Presser Gábor” – jelentette ki a színigazgató-rendező.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során