Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Augusztus 03. 11:00, vasárnap | Életmód
Forrás: - Adrienn -

14 étel, amely segíti a fogyást.

14 étel, amely segíti a fogyást.

Az Ön szekrényében is vannak olyan termékek, melyeket karcsúsító hatásuk miatt vásárolt?

Szeretné csökkenteni a cukor iránti vágyát, az étvágyát? Akkor feltétlenül illessze az étrendjébe az alábbi ételeket, persze csak akkor, ha nem allergiás vagy nem szenved ételintoleranciától!

Az Ön szekrényében is vannak olyan termékek, melyeket karcsúsító hatásuk miatt vásárolt? Hatástalanok? Egy új kutatás eredménye szerint a legbiztosabb módja a fogyásnak, ha zöldségeket vásárol. Több mint egy tucat olyan étel létezik, melyek csökkentik az étvágyat és a cukor iránti éhséget, felgyorsítják az anyagcsere folyamatokat, és segítik a fogyást. Ráadásul sokaknak ezek közül egyéb egészségjavító hatásuk is van.
1. Tojás
Felejtse el a reggeli bagettet, vagy vajas kenyeret! A tojás tele van proteinenel, amely telítettség érzetet biztosít, így sokkal tovább bírjuk étkezés nélkül. Ráadásul a protein segít a vércukorszint szinten tartásában, így előzve meg, hogy ránk törjön a hirtelen éhség.
2. Bab
Talán még nem hallott a kolecisztokininről, de ez az egyik legjobb fogyasztó. Ez az emésztőrendszeri hormon nem más, mint természetes étvágycsökkentő, mely a babban nagy mennyiségben található. Mindemellett rostokban gazdag, és koleszterinszint csökkentő hatással is bír.
3. Saláta
Csökkentheti a kalóriabevitelt, ha étkezés előtt egy nagy adag salátát fogyaszt. Az alacsony kalóriatartalmú saláta által, ugyanis telítettségérzet alakul ki a gyomorban, így jóval kevesebbet fog a főételből enni. Mindemellett a saláta tele van C-és E- vitaminnal, folsavval, likopinnel, karotinoiddal, melyek mind segítik az immunrendszert a betegségekkel szemben vívott harcban.

4. Zöld tea
A zöld teában található karcsúsodást elősegítő anyag, a közhiedelemmel ellentétben nem a koffein, hanem a katekin nevű antioxidáns, mely gyorsítja az anyagcserét és a zsírégetést, valamint az úgynevezett rossz koleszterinszintet is (LDL).
5. Körte
Egy közepes méretű körtében kb. 6 gramm rost található, míg a második helyen álló almában csak 3 gramm, mely segíti a telítettségérzetet.
Mindkettő úgynevezett pektin rostokat tartalmaz, mely csökkenti a vércukorszintet, így segít megelőzni az étkezések közötti nassolást.
6. Leves
Egy csésze csirke húsleves ugyanannyira csökkenti az étvágyat, mint egy szelet csirke. Kutatók szerint a legegyszerűbb leves is elnyomja az éhségérzetet, a jelenség magyarázata pedig az, hogy telítettségérzetet keltve becsapja az agyunkat.
7. Olívaolaj
Az olívaolajban található telítetlen zsírok felgyorsítják az anyagcserét és segít a zsírégetésben. Használja salátaöntetként, vagy mártogasson bele kenyeret!

8. Grapefruit
Étkezések előtt egy fél grapefruit vagy az abból készült gyümölcslé fogyasztása, jelentősen elősegíti a fogyást. A gyümölcs fitokemikáljai csökkentik az inzulinszintet, így a szervezet a bevitt kalóriát energiává alakítja zsírszövet helyett.
9. Fahéj
Naponta egy negyed teáskanálnyi fahéj fogyasztása nem csak a fogyást segíti, hanem csökkenti a vércukorszintet, koleszterinszintet, és a kettes típusú diabéteszben szenvedőknél a trigliceridszintet.
10. Ecetes ételek
Az ecetes ételek jól telítenek, illetve ellensúlyozza a vércukorszint emelkedést, mely a finomított szénhidrátok (fehér kenyér, sütemények, stb.) fogyasztása után megfigyelhető. Azért csak mértékkel, főleg, ha gyomorsavproblémái vannak!
11. Tofu
Étvágy elnyomó proteint tartalmaz, illetve telítettségérzetet biztosít.
12. Diófélék
Noha egy maréknyi belőlük 165 kalóriát tartalmaz, akik rendszeresen fogyasztanak belőlük, kevesebbet esznek a főétkezések során. Mindemellett gyorsítják az anyagcsere folyamatokat és értékes omega-3 zsírsavakat tartalmaznak. Ráadásul már napi 10 szem pekándió fogyasztása is, jelentősen csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.
13. Magas rosttartalmú gabonafélék
Kutatások bizonyítják, hogy jelentősen csökkentheti az étvágyát, ha a reggelt egy tál magas rosttartalmú gabonapehellyel indítja.
14. Csípős pirospaprika
A chiliben és az erős paprikában található capsaicin elnyomja az étvágyat, gyorsítja az anyagcserét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.