Városlista
2022. január 18, kedd - Piroska

Hírek

2018. Március 07. 08:44, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

131 éve született városunk Munkácsy-díjas festőművésze

131 éve született városunk Munkácsy-díjas festőművésze

Kiskunfélegyháza díszpolgárára, Kossuth- és Munkácsy-díjas festőművészére, Holló Lászlóra emlékeztek március 6-án a Petőfi téren lévő mellszobránál és a Korona utcai szülőházánál.

A koszorúzással egybekötött ünnepségen Rátkai Zsuzsanna, a Holló László Képzőművészkör nevében szólt a megjelentekhez:
„Holló László születésnapján, március 6-án összegyűlnek tisztelői, hogy emlékezzenek a városunkban született Kossuth-díjas festőről: az intézmények és szervezetek vezetői, a kulturális élet szervezői. Közülük is kiemelhető a Móra Ferenc Gimnázium, ahol Holló László érettségizett, s akkoriban éppen édesapja volt az igazgató. A másik hely a Kiskun Múzeum, ahol az állandó kiállításán kézzel fogható közelségbe kerülhetünk festményeihez, így lehetünk részesei és éltetői az évtizedek, évszázadok maradandó értékeinek."

Holló László művészetszemléletének sokszínűségét jól mutatja, hogy Munkácsy tradíciói és a nagybányai iskola hagyományai mellett megjelennek munkáiban a 19. és 20. század fordulóján élő művészeti irányzatok is az alföldi emberek és tájak ábrázolásában. Emellett bibliai és történelmi témákban is sikeres kompozíciókat alkotott. A legértékesebb műveinek azonban többen az alföldi témájú festményeit tartják, mely kifogyhatatlan ihletetforrást jelentett a festőművész számára.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 18. 14:15, kedd | Helyi

A költési időszak kezdete előtt elvégzendő munkákra hívja fel a figyelmet az MME

A tapasztalatok alapján három olyan gyakori tevékenység van, amely az ország lakosságát és az önkormányzatokat leginkább érinti.

2022. Január 18. 13:27, kedd | Helyi

Időseknek szóló nemzeti táplálkozási ajánlást tett közzé az OGYÉI

Új, kifejezetten a 60 év feletti korosztálynak szóló, nemzeti táplálkozási ajánlást tett közzé az Emberi Erőforrások Minisztériumának háttérintézménye, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.

2022. Január 18. 12:59, kedd | Helyi

Ismét lehet pályázni óvoda- és iskolakertek kialakítására

Megjelent az Agrárminisztérium támogatásával megvalósuló Országos Iskolakert-fejlesztési Program IV. ütemének pályázati felhívása, melyre óvodák, általános- és középiskolák jelentkezését várják 2022. január 30-ig.

2022. Január 18. 11:31, kedd | Helyi

Tovább hűl az idő

A hét második felében az éjszakák egyre hűvösebbek lesznek, csütörtökön az eső mellett hó is hullhat.