Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Március 07. 08:44, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

131 éve született városunk Munkácsy-díjas festőművésze

131 éve született városunk Munkácsy-díjas festőművésze

Kiskunfélegyháza díszpolgárára, Kossuth- és Munkácsy-díjas festőművészére, Holló Lászlóra emlékeztek március 6-án a Petőfi téren lévő mellszobránál és a Korona utcai szülőházánál.

A koszorúzással egybekötött ünnepségen Rátkai Zsuzsanna, a Holló László Képzőművészkör nevében szólt a megjelentekhez:
„Holló László születésnapján, március 6-án összegyűlnek tisztelői, hogy emlékezzenek a városunkban született Kossuth-díjas festőről: az intézmények és szervezetek vezetői, a kulturális élet szervezői. Közülük is kiemelhető a Móra Ferenc Gimnázium, ahol Holló László érettségizett, s akkoriban éppen édesapja volt az igazgató. A másik hely a Kiskun Múzeum, ahol az állandó kiállításán kézzel fogható közelségbe kerülhetünk festményeihez, így lehetünk részesei és éltetői az évtizedek, évszázadok maradandó értékeinek."

Holló László művészetszemléletének sokszínűségét jól mutatja, hogy Munkácsy tradíciói és a nagybányai iskola hagyományai mellett megjelennek munkáiban a 19. és 20. század fordulóján élő művészeti irányzatok is az alföldi emberek és tájak ábrázolásában. Emellett bibliai és történelmi témákban is sikeres kompozíciókat alkotott. A legértékesebb műveinek azonban többen az alföldi témájú festményeit tartják, mely kifogyhatatlan ihletetforrást jelentett a festőművész számára.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.