Városlista
2021. június 19, szombat - Gyárfás

Hírek

2014. November 19. 14:26, szerda | Helyi
Forrás: - szerk. -

11 város, 15 sértett, 4 gyanúsított

11 város, 15 sértett, 4 gyanúsított

Két férfit és két nőt tartóztattak le időskorúak sérelmére elkövetett lopássorozat elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai.

Két férfit és két nőt tartóztattak le időskorúak sérelmére elkövetett lopássorozat elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai. A beszerzett információk alapján a feltételezett elkövetők tizenöt 70 év feletti, társasházban élő időskorút károsítottak meg tizenegy városban. A sikeres felderítés kapcsán ma (november 19-én) tartottak sajtótájékoztatót a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságon.

Timafalvi László alezredes, kapitányságvezető elsőként az áldozattá válás elkerülése érdekében javasolt intézkedésekről beszélt, majd a megelőzés fontosságára hívta fel a figyelmet. Kiemelte a 2013 novemberében elindított idős bűnmegelőzési kortárs-segítő képzés jelentőségét és sikerességét, melynek egyik fontos eleme az áldozat-személy- és vagyonvédelem.

A nyomozás részleteit Mahlaj Róbert százados, a bűnügyi osztály vezetője ismertette. Elmondta, egy 92 éves kiskunfélegyházi asszony tett bejelentést a rendőrségre 2014. január 29-én arról, hogy egy ismeretlen nő és egy férfi azzal az ürüggyel mentek be hozzá, üzenetet szeretnének hagyni a szomszédnak, ezért papírt és tollat kértek tőle. Amíg a páros egyik tagja beszélgetett vele, társa eközben eltulajdonította a másik szobából a sértett készpénzét.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai azonnal megkezdték az ismeretlen elkövetők felkutatását. A széleskörű adatgyűjtések és a kapott személyleírás alapján felmerült a gyanú, hogy egy 4 főből álló elkövetői kör, hasonló elkövetési módszerrel károsított meg országszerte további 14 sértettet.

A beszerzett információk alapján a feltételezett elkövetők 11 városban, mindig 11 és 14 óra közötti időben, különböző ürügyekkel kerestek fel 70 év feletti, társasházban élő időskorúakat. Az ismeretlen tettesek - miután elterelték a sértett figyelmét - minden esetben készpénzt és arany ékszereket vittek magukkal. A nyomozás adatai szerint két ismeretlen nő, vagy egy nő és egy férfi érkezett hívatlanul a sértettekhez. Felmerült a gyanú, hogy van egy negyedik társuk is, aki a sofőr szerepét töltötte be.

A nyomozás adatai szerint először B. József 26 éves budapesti lakos került a rendőrség látókörébe. Mivel a férfi ismeretlen helyen tartózkodott, ezért elfogatóparancsot bocsátottak ki vele szemben, melynek eredményeképpen 2014. szeptember 5-én a fővárosban elfogták. Egy héttel később, Vácon került rendőrkézre O. Melinda 32 éves sződligeti lakos, november 15-én pedig P. Anita 35 éves érdi lakos, akit szintén körözött a rendőrség.

A nyomozás során a negyedik gyanúsítottat is beazonosították a rendőrök. A beszerzett adatok szerint H. József 35 éves gyáli lakos szállította társait az előre megbeszélt helyszínekre.

A négy feltételezett elkövetővel szemben - akik jelenleg is előzetes letartóztatásban vannak - lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a rendőrség.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 19. 11:23, szombat | Helyi

Szúnyoggyérítés várható Kiskunfélegyházán

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy Kiskunfélegyháza területén szúnyoggyérítést fognak végezni.

2021. Június 18. 16:49, péntek | Helyi

Gépszörnyet tereltek az M5-ös lajosmizsei pihenőhelyére

A közúti ellenőrök az M0-s autópályán figyeltek fel a túlméretes szállítmányra, amit azonban csak az M5-ös autópálya lajosmizsei pihenőhelyén tudtak megfogni.

2021. Június 18. 14:48, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban friss anyakönyvi híreinket olvashatják.

2021. Június 17. 17:21, csütörtök | Helyi

Másodfokú hőségriasztás lép életbe szombaton 0:00 órától