Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Október 09. 14:33, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

103 éves lett Rózsika néni

103 éves lett Rózsika néni

Nagy ünnepség fogadta ma (október 9.) Csányi Kálmánné Kopasz Rozáliát, Rózsika nénit a Nádasdy utcai Idősek Otthona aulájában.

A szépkorú Rózsika nénit a 103. születésnapján a város vezetése nevében Balla László alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője Dr. Ónodi Izabella, Szamosi Endre önkormányzati képviselő és Horváth Gábor önkormányzati képviselő. Az ünnepségen a fentieken kívül megjelentek még Rózsika néni rokonai, az idősek otthona vezetősége és Dr. Kerekes Zsolt, az intézmény orvosa. A hatalmas születésnapi torta mellett énekkel, prózával köszöntötték az ünnepeltet az intézmény dolgozói.

Csányi Kálmánné Kopasz Rozália Pálmonostorán született 1912. október 5-én. Szülei három gyermek részére gazdálkodással teremtették meg a megélhetés feltételeit. Míg az édesapa 1914-ben életét vesztette a háborúban. Rózsika néni ekkor kettő éves volt. Édesanyja mindent megtett, hogy gyermekeit tisztességben felnevelje, és nyugodt lélekkel engedje útjára őket. 1939. november 18-án kötött házasságot. Férje a vasútnál pályamunkásként dolgozott, ő maga pedig háztartást vezetett. Házasságukból egy fiú és egy leánygyermek született. 1979. július 9-én férje elhunyt és ekkor már gyermekei is saját életüket építették, vidéken éltek és dolgoztak. Így Rózsika néni megromlott egészségi állapota miatt nem látott más lehetőséget a család tehermentesítésére, mint azt, hogy idősek otthonában kérje elhelyezését. 1993. szeptember 30-án a Bajza utcai Idősek Otthonába költözött, 5 év múlva pedig a Nádasdy utcai Idősek Otthonába.

Noha a mindennapjait tolószékben tölti Rózsika néni, de a születésnapi torta gyertyájának elfújásához segítettek neki felállni az intézmény dolgozói. Ráadásul olyan fiatalos lendülettel fújta el a lobogó gyertyákat, hogy biztosan teljesülni fog minden titkos kívánsága. Isten éltesse egészségben Rózsika nénit szerettei körében és töltse el szívét boldogsággal öreg napjaiban.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.

2024. Április 16. 16:36, kedd | Helyi

Összeütközött két gépkocsi az 5-ös főúton

Kiskunfélegyháza határában akadályozza a forgalmat a baleset.