Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Április 09. 18:54, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

100 százalékos Kiskunfélegyháza csatornázottsága

100 százalékos Kiskunfélegyháza csatornázottsága

Befejeződött a nyolc városrésztérintő szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése Kiskunfélegyházán. Javában folyik az utak sávos helyreállítása.

Befejeződött a nyolc városrészt – Bikahegy, Molnár telep, Bankfalu, Kossuthváros, Zöldmező lakótelep, Kertváros, Móraváros, Aranyhegy – érintő szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése Kiskunfélegyházán. Javában folyik az utak sávos helyreállítása. A műszaki átadás április végén kezdődik. A projekt befejezése után Kiskunfélegyháza csatornázottsága 100 százalékos lesz.

Az úthelyreállítási és a befejező munkákkal (csatornafedők betonozása, tereprendezés stb.) május elejére végeznek a szakemberek. A szennyvízcsatorna-hálózatra júniustól köthetnek rá a lakosok. A csatlakozásra a törvény hat hónapot biztosít, tehát november végéig mindenkinek rá kell kötni a szennyvízhálózatra. A pályázati sikereknek – az Európai Uniós pályázat erre adott lehetőséget – köszönhetően a sávos úthelyreállítások mellett lehetőség nyílik egy-egy teljes körű útfelújításra (fő,vagy gyűjtőút) az érintett városrészekben. Arról, hogy mely utak kapnak új burkolatot a Kiskunfélegyházi Víziközmű Társulat és az önkormányzat hoz döntést a következő hetekben – tájékoztatta a Félegyházi Híreket Kapus Krisztián polgármester.

A nettó 2,5 milliárd forintba kerülő beruházás során a szakemberek 42 kilométer fővezetéket, 25 kilométer bekötővezetéket fektettek le, illetve 51400 m2 helyi út sávos helyreállítását, valamint 20280 m2 főközlekedési út teljes sávos felújítását végzik el – mondta el a beruházás műszaki tartalmával kapcsolatosan Hartyányi Gyula projektmenedzser.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.