Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Június 08. 14:33, hétfő | Helyi sport
Forrás: Dinnyés Gyula

100 íjász között és kimagaslóan győzött Horváth Katica

100 íjász között és kimagaslóan győzött Horváth Katica

Június 7-én tartották meg a Szegedi Szittyák, immáron 10. triaNON című íjászversenyüket. A verseny megnyitója nemzeti lelkeket simogató megemlékezéssel kezdődött, majd indult a verseny.

Június 7-én tartották meg a Szegedi Szittyák, immáron 10. triaNON című íjászversenyüket. A verseny megnyitója nemzeti lelkeket simogató megemlékezéssel kezdődött, majd indult a verseny. Az éppen 100 íjász megpróbáltatása nem igazán a célok leküzdése, hanem a hirtelen rájuk szakadt rekkenő meleg volt.

20 célon 2D, 3D és a trianoni kastély ablakainak belövése, eltalálása alapján derült ki, kik a legjobbak ezen a napon Szegeden.
A Turul Koppány Íjászai kis csoporttal érkeztek. Szeibert Nóra, Keserű Szilvia, Horváth Katica, Szeibert Imre, Kis János, Elekes Lali, Bense László és Dinnyés Gyula.

Remek eredmények is születtek.
Horváth Katica kimagasló eredménnyel, hiszen a dobogós követőit több mint 100 ponttal előzte meg, így kategóriája aranyérmét szerezte meg.

Szeibert Nórának szerencsétlenül kezdődött a verseny, hiszen az első célnál eltört az íja, így másik csoportban folytatta kölcsönkapott íjjal. Végül sikeresen zárta a versenyt, így is hozta a maga formáját. hiszen az ezüstérmes követőjét 60, a bronzérmest pedig 150 ponttal előzte meg, így Nóri is aranyéremmel zárta a napot.

Keserű Szilvia már nem ilyen szerencsésen járt, hiszen az Ő íja pedig félpályán tört el. Szintén kölcsöníjjal folytatta. Szilvit megviselte íja balesete, mert az addig kiváló pontgyűjtögetés megakadt és így a hetedik helyen zárta a versenyt.
Elekes Lali szoros pontszámmal a harmadik helyen zárta a napot.

Bense László az új kategóriában bizonygatja, hogy vele is számolni kell a legjobbak közt. Vadászreflex kategóriában 403 ponttal a hatodik helyet szerezte meg.

Felnőtt férfi, pusztai kategóriában Szeibert Imre szinte legyőzhetetlennek tűnő embereket utasított maga mögé és hódította el a dobogó legmagasabb fokát. Ugyanebben a kategóriában Kiss János eredménye bizonyítva, hogy kimagaslóan erős volt a mezőny hiszen a 402 pontos végeredmény a 11. helyre volt elég.

Dinnyés Gyula nem elhagyva a pusztai kategóriát, hanem kis tapasztalatszerzés szándékával a vadászreflex kategóriában nevezett, hiszen most már ezt a kategóriát is oktatja. Ennek ellenére nincs szégyellnivalója, hiszen élete első vadászreflex versenyén 425 pontos eredménnyel a negyedik helyet szerezte meg.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.

2024. Április 22. 11:36, hétfő | Helyi sport

A hétvégén is bizonyítottak a félegyházi birkózók

A hétvégén válogatott versenyzőink mérettették meg magukat különböző nemzetközi versenyeken határon innen és túl.

2024. Április 09. 16:16, kedd | Helyi sport

Áprilisi éremeső a Koppányoknál

2024. április 06-án a Kiskunfélegyházi Reptéren versenyeztek a Koppányok. A versenyt mely a 2024-es Sólyompróba sorozat 2. állomása volt, a KHTK Fénypárduc Íjász Szakosztálya szervezte.

2024. Április 09. 12:27, kedd | Helyi sport

Czakó Zoltán kijutott a Európa-Bajnokságra

Már biztosan megszerezte a válogatott mezt Czakó Zoltán, a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzője.