Városlista
2024. február 27, kedd - Ákos, Bátor

Hírek

2013. November 10. 18:00, vasárnap | Külföld
Forrás: OneTube

10 hely ahová biztosan nem jutsz el.

10 hely ahová biztosan nem jutsz el.

Ha valakinek mégis sikerülne, szívesen meghallgatnánk a beszámolót!

1. A Coca-Cola recept széfje
A Coca-Cola receptje az egyik legféltettebben őrzött titok. Nem véletlen hogy egy rettenetesen vastag falú trezorban őrzik. Maga a trezor látogatható, ám annak tartalmát csak a kiváltságosok ismerhetik meg. Állítólag 2011-ben a receptet tartalmazó fémdobozt elszállították, és egy olyan helyen őrzik, amit nem nyitnak ki senkinek.

2. Az 51-es körzet
Az 51-es körzet egy dél nevadai katonai bázis fedőneve. A bázison főként fegyver- és repülőgép kísérleteket végeznek, ám valahányszor szóba kerül a létesítmény, az amerikai kormány nagyon szűkszavúan nyilatkozik. Ennek a titkolózásnak aztán az lett a vége, hogy az 51-es körzet konspirációs teóriák és összeesküvés-elméletek népszerű célpontjává vált. Mivel katonai terület, ezért tilos a belépés.

3. A Club 33
Van egy hely Disneylandben, ami kimondottan a felnőttek szórakoztatására épült. A Club 33 az egyetlen hely a vidámpark területén, ahol alkoholt lehet kapni. A bejutás azonban nem olyan egyszerű, mint egy kocsmába, ugyanis tizennégy évig tart, amíg valaki a várólistáról bekerülhet a tagok közé… Ja, és a tagsági díj tízezertől harmincezer dollárig terjedhet, melyet minden évben be kell fizetni.

4. A vatikáni titkos archívum
Bár titkosnak mondják, valójában nem az – bárki hozzáférhet bármilyen dokumentumhoz, ami a katalógusban szerepel és legalább 75 éve keletkezett. A „titkos” jelző itt magára a dokumentumok tárolóhelységére vonatkozik. Csak úgy találomra nem lehet a polcok között szaladgálni, és lekapkodni bármit, ami szemünknek kedves – ki kell kérni a kívánt dokumentumot, s a személyzet feladata, hogy az összesen 52 mérföld, vagyis majdnem 84(!) km hosszúra becsült polcrendszer egyik eleméről elénk hozza azt. Kell is ez a rengeteg polc, mert kb. 35.000 kötetet őriznek a vatikáni könyvtárban.

5. Francesco Bianco forrócsoki-klubja
1693-ban a fent nevezett úriember egy újfajta ital forgalmazásába kívánt fogni – igen, a forró csokoládéról van szó. Ezt először egy zártkörű klub keretein belül kezdte meg, és ez a klub azóta is működik („White’s Gentlemen’s Club néven – White (fehér) a Bianco angolosított változata). Ahhoz, hogy az exkluzív csokiszürcsölő klub tagjai közé tartozhassatok, kell egy állandó tag ajánlása és két másik tag beleegyezése – másként esélytelen, hogy valaha megpillantsd a klubnak otthont adó helyszínt.

6. Moszkvai „kettes metró”
Állítólag van egy metróvonal Moszkva alatt, mely a fontosabb politikai létesítményeket (Kreml, repülőtér, védelmi minisztérium épülete) köt össze, és a hidegháború alatt építették, hogy vészhelyzet esetén evakuálni tudják a fontosan minősített személyeket. Az, hogy ez a vonal valóban létezik-e, egyelőre semmilyen hatóság nem erősítette meg, viszont nem is cáfolta.

7. Az Iszei nagyszentély
A japán császárok leszármazottja vagy? Nem? Akkor pech, az iszei nagyszentély kapui sosem nyílnak ki előtted. A szentély i.e. 4-ben épült a Napistennő tiszteletére, és egy tükröt őriznek benne, mely állítólag az első japán császáré volt.

8. Bank of England trezorja
London közepén, a Threadneedle Street alatt található az Egyesült Királyság központi bankja, a Bank of England. 1734-ben építették, s nem csak Anglia, de a világ számtalan más országának aranykészletét is itt őrzik. A péncéltermet olyan vastag ajtók védik, hogy hozzá tartozó kulcsok mérete kis híján elérik az egy métert. A páncéltermi dolgozók személyazonossága csak nagyon kevesek számára ismert.

9. Csin Si Huang-ti sírja
Az agyaghadseregről talán már mindenki hallott, azt azonban már talán kevesebben tudják, hogy az első kínai császár nyughelyét őrző monumentális szoborcsoport máig „végzi” a feladatát. Csin Si Huang-ti sírját ugyanis eddig még senki sem bonthatta ki, erre a kínai hatóságok még a különböző egyetemi kutatóknak sem adtak engedélyt. Valószínűleg ez így is marad az elkövetkező néhány évben, ugyanis jelenleg nincs az a technológia, amivel biztonságosan meg lehetne kezdeni a császár sírjának feltárását – a földben rengeteg higany található, mely mérgező. A tudósok egyébként azt feltételezik, hogy a mélyben akár egy egész városra is bukkanhatnak.

10. Snake Island
Kígyósziget, és ezzel valószínűleg mindent el is mondtunk, amit tudni érdemes. Brazília partjaitól nem messze fekszik ez a gyönyörű, ám cseppet sem veszélytelen édenkert, de a hadsereg megtiltotta, hogy civilek lépjenek a szigetre, az ott élő 5.000 különböző kígyófajta ugyanis nem kifejezetten turistabarát. Csak a tudósok látogathatják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 26. 06:00, hétfő | Külföld

Navalnij - Az ukrán hírszerzés szerint természetes halált halt az orosz ellenzéki politikus

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki aktivista és politikus természetes halállal halt meg, az ukrán hírszerzés információi szerint trombózis miatt vesztette életét - közölte Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés vezetője.

2024. Február 25. 08:41, vasárnap | Külföld

Román miniszterelnök: Székelyföldnek soha nem lesz autonómiája

Székelyföldnek soha nem lesz autonómiája - jelentette ki Marcel Ciolacu román miniszterelnök, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke Kovásznán, pártja megyei szervezetének tisztújító gyűlésén.

2024. Február 24. 06:00, szombat | Külföld

Volodimir Zelenszkij: Ukrajna új ellentámadásra készül

Ukrajna 2024-ben nemcsak védekezik az országot támadó orosz hadsereg ellen, hanem új ellentámadást is készít elő