Városlista
2021. április 14, szerda - Tibor

Hírek

2016. Augusztus 01. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: petofiszallas.hu

10 éves a Petőfiszállási Néptáncegyüttes

10 éves a Petőfiszállási Néptáncegyüttes

A Petőfiszállási Néptáncegyüttes megalakulásának 10. évfordulója alkalmából ünnepi gálaműsort adott 2016. július 23-án a Faluházban.

A fellépésen részt vett a csoport apraja-nagyja. Minden korosztály hozzátette tudását az est sikeréhez.

A gálán Varga Andrea mondott köszöntőt, aki a csoportot megalakulása óta vezeti. Megköszönte a támogatást mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy a tánccsoport létrejöjjön és működjön. A néptánc csoport a Kiskun Művészeti Iskola keretein belül szerveződött, a helyi általános iskola támogatásával. A csoport munkáját a petőfiszállási Képviselő-testület minden évben anyagilag segítette. A Tanár Úr megköszönte a szülők együttműködését, a csoport kitartó munkáját.

A gálán bemutatót kaptunk az együttes sokszínű repertoárjából. Láthattunk bodrogközi, somogyi és bukovinai táncokat élő zenekari kísérettel. Az együttes tagjai megmutatták tehetségüket hangszeren (brácsa, népi hegedű, nagybőgő), népi énekben, szóló és páros táncban is.

A fiatalok hangulatos beszámolót készítettek az együttes eddigi életéről és élményeiről. Megköszönték, hogy mindig akadtak olyan lelkes emberek, aki támogatták őket. Segítségükkel nagyon sok helyre- még külföldre is-, eljutottak. Ott is megmutathatták, mit tudnak a petőfiszállási fiatalok.

A fergeteges finálé után a szülők születésnapi tortával lepték meg a csoportot, melyhez az iskola és a Polgármester Úr ajándékaként pezsgő is járult. A műsor legvégén a fiatalok őszinte örömmel köszöntötték csoportvezető tanárukat.

A műsor végeztével kenyérlángos sült, a szülők pedig zsíros kenyérrel kínálták a népes vendégsereget. A finomságok elfogyasztása után táncház kezdődött, melyben hajnalig ropta, aki tudta és bírta. Aki nem, az hallgathatta a jó muzsikát és gyönyörködött a többiek táncában.

Gratulálunk az eddigi sikerekhez és további lelkes munkát kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 14. 09:36, szerda | Helyi

Mi a teendőnk, ha nem érkezett meg a védettségi igazolványunk?

Az, hogy az igazolvány milyen előnyökkel fog járni, csak a jövőben bekövetkező fokozatos nyitás során derül ki, erről még nem jelentek meg részletszabályok.

2021. Április 14. 09:18, szerda | Helyi

Annyi szemetet dobnak el az autósok, amennyi egy kisebb megyeszékhely éves hulladéktermelése

Próbálja eltüntetni az út menti illegálisan lerakott szeméthegyeket a következő két hétben a Magyar Közút.

2021. Április 13. 16:12, kedd | Helyi

10 milliárd forintos élelmiszeripari beruházás kezdődik Kiskunfélegyházán

Állami támogatással 10 milliárd forintos élelmiszeripari beruházás kezdődik Kiskunfélegyházán - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter kedden a kiskunfélegyházi NT Kft. beruházását.

2021. Április 13. 15:09, kedd | Helyi

Újabb turisztikai tájékoztató táblák kerültek kihelyezésre

A helyi lakosok és a közelebbről-távolabbról érkezők szolgálatára újabb turisztikai táblákat helyeztek ki Kiskunfélegyházán a buszpályaudvarral szemben.