Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Augusztus 01. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: petofiszallas.hu

10 éves a Petőfiszállási Néptáncegyüttes

10 éves a Petőfiszállási Néptáncegyüttes

A Petőfiszállási Néptáncegyüttes megalakulásának 10. évfordulója alkalmából ünnepi gálaműsort adott 2016. július 23-án a Faluházban.

A fellépésen részt vett a csoport apraja-nagyja. Minden korosztály hozzátette tudását az est sikeréhez.

A gálán Varga Andrea mondott köszöntőt, aki a csoportot megalakulása óta vezeti. Megköszönte a támogatást mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy a tánccsoport létrejöjjön és működjön. A néptánc csoport a Kiskun Művészeti Iskola keretein belül szerveződött, a helyi általános iskola támogatásával. A csoport munkáját a petőfiszállási Képviselő-testület minden évben anyagilag segítette. A Tanár Úr megköszönte a szülők együttműködését, a csoport kitartó munkáját.

A gálán bemutatót kaptunk az együttes sokszínű repertoárjából. Láthattunk bodrogközi, somogyi és bukovinai táncokat élő zenekari kísérettel. Az együttes tagjai megmutatták tehetségüket hangszeren (brácsa, népi hegedű, nagybőgő), népi énekben, szóló és páros táncban is.

A fiatalok hangulatos beszámolót készítettek az együttes eddigi életéről és élményeiről. Megköszönték, hogy mindig akadtak olyan lelkes emberek, aki támogatták őket. Segítségükkel nagyon sok helyre- még külföldre is-, eljutottak. Ott is megmutathatták, mit tudnak a petőfiszállási fiatalok.

A fergeteges finálé után a szülők születésnapi tortával lepték meg a csoportot, melyhez az iskola és a Polgármester Úr ajándékaként pezsgő is járult. A műsor legvégén a fiatalok őszinte örömmel köszöntötték csoportvezető tanárukat.

A műsor végeztével kenyérlángos sült, a szülők pedig zsíros kenyérrel kínálták a népes vendégsereget. A finomságok elfogyasztása után táncház kezdődött, melyben hajnalig ropta, aki tudta és bírta. Aki nem, az hallgathatta a jó muzsikát és gyönyörködött a többiek táncában.

Gratulálunk az eddigi sikerekhez és további lelkes munkát kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.