Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Október 24. 09:40, péntek | Helyi
Forrás: Tizdolog.hu

10 dolog, amitől nem merül ki az energiaraktárad tél végére

10 dolog, amitől nem merül ki az energiaraktárad tél végére

Hogy egy trónokharcás felütéssel kezdjük, közeleg a tél. Ha viszont előrelátóan követed az alábbi tippeket, a telet sem kell vegetatív üzemmódban végigvergődnöd. Így úszd meg a tél végi fáradtságot!

1 Bár hajlunk arra, hogy az egész telet plédekbe bugyolálva, sorozatnézéssel vészeljük át, ilyenkor sem szabad elhanyagolni az edzést és a tested karbantartását. Gondolj arra, hogy milyen jó érzés lesz a nap végén, hogy volt erőd kimozdulni és valami hasznossal tölteni az idődet! (és még az milyen jó érzés lesz, hogy tavaszra a többiek bekuckózós-hájt növesztettek, te pedig ugyanúgy elemedben vagy…)

2 Csökken a napsütéses órák száma, ezért szervezetünk kevesebbet is hasznosít a napfény-vitaminnak is nevezett D-vitaminból. Épp ezért, ha nincs jeges szél vagy épp hóesés, érdemes telente is rendszeresen egy-egy kiadósabb túrát beszervezni, hogy friss levegőn legyünk, és valami minimális napfény is érjen minket. A titok nyitja a réteges öltözet és a masszív túrabakancs. (No meg a fényvédős nappali hidratáló…) A szabadban való mozgás nemcsak az izmaidnak és a vérkeringésednek tesz majd jót, de az immunrendszeredet is erősíti.

3 Ügyelj a kiegyensúlyozott táplálkozásra, fogyassz sok idényzöldséget és -gyümölcsöt, tejet és tejterméket. A savanyú káposzta az idény adu ásza, tele van ásványi anyagokkal, C- és B1-vitaminnal és karotinnal. Fogyaszthatod köretnek, vajas kenyérrel, vagy akár magában. De az almától a kelbimbóig és a karfiolig sok zöldség-gyümölcs áll ilyenkor is a rendelkezésedre, rengeteg hasznos tápanyaggal és vitaminnal, szóval nem is feltétlenül muszáj kizárólag import termésekkel és déligyümölcsökkel beérned.

4 Ha a gyerkőcöknek szeretnél reggelire összedobni valami finom és mégis vitamindús kaját, vitaminokkal dúsított gabonapelyhekkel gyorsan megúszhatod a reggelikészítést. A CHOCAPIC új reggelizőpelyhében nemcsak hétféle vitamin található, de D-vitaminból kiemelkedően sokat tartalmaz, ami télen különösen jól jön, ráadásul elősegíti a kalcium felszívódását, ami viszont a tejben található.

5 Sokak szerint télen van ideje a nehéz, zsíros kajáknak is. Tény, hogy a disznósajt ilyenkor jobban esik, mint 40 fokban, de azért óva intenénk attól, hogy nagyrészt nehéz, húsokkal teli étrendet vigyél. Plusz a féktelen karácsonyi-szilveszteri habzsidőzsi sem a kiegyensúlyozott táplálkozás legközelebbi jóbarátja, úgyhogy jobb már idejekorán felkészítened magad arra, hogy idén most már tényleg megpróbálsz ellenállni a bejgli- és disznótoros orgiának.

6 Nem árt egy-egy vitamint kiegészítésképp kúraszerűen is szedni. Egy-egy C-vitamin vagy grapefrutimag-kivonat kúra is strapabíróvá tudd tenni, hogy betegség nélkül átvészeld a telet.

7 Az élénk színek jobb kedvre derítenek, ez alap. Szóval jöjjön a színterápia pénztárcabarát módra: viselj színes cuccokat! amikor mindenki fekete télikabátba bugyolálja magát, te csakazért is kapj magadra csupa élénk színt. És amikor azt írják, hogy a pinket meg a világos színeket nyárra kell tartogatni, ügyet se vess ezekre a tanácsokra. Viselj nyugodtan bármit, ami feldob, és amitől még az időt is tavasziasabbnak érzed.

8 Ha nem küzdesz magas vérnyomással vagy visszerekkel, akkor a rendszeres szauna, infraszauna is jót tehet. Segítenek a méregtelenítésben, ellenállóbbá teszik az immunrendszered, feszesebbé varázsolják a bőröd, és a közérzetednek is jót tesznek.

9 Ilyenkor sokkal többet égetjük a villanyt, mint nyári időszakban. A túl sok mesterséges fény azonban hosszú távon szintén kizökkentheti a szervezetet természetes ritmusából. Szerezz be a lakásba és az irodába természetes hatású fényt kibocsátó izzókat, így ráadásul a szemedet sem fogod annyira leterhelni.

10 A tél a bekuckózás, visszahúzódás időszaka is: amellett, hogy rendszeresen mozogsz, ügyelj arra is, hogy elegendőt aludj (legalább 7-8 órát), és lehetőleg ugyanabban az időpontban feküdj le.

Címkék: ötlet, hideg, tél, test, tipp, tizdolog

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.