Városlista
2024. április 13, szombat - Ida

Hírek

2014. Június 09. 13:47, hétfő | Kék hírek
Forrás: police.hu

1 órán belül megtalálták a nádasban bujkáló tolvajt.

1 órán belül megtalálták a nádasban bujkáló tolvajt.

Bócsa település körzeti megbízottjának szolgálati telefonjára 2014. június 8-án 11 óra 37 perckor állampolgári bejelentés érkezett, miszerint ismeretlen személy a hívás előtti percekben ugrott ki a bejelentő családi házának nyitott

Ferenczi Róbert rendőr főtörzszászlós, Bócsa település körzeti megbízottjának szolgálati telefonjára 2014. június 8-án 11 óra 37 perckor állampolgári bejelentés érkezett, miszerint ismeretlen személy a hívás előtti percekben ugrott ki a bejelentő családi házának nyitott ablakán és ellopott egy pénztárcát, amiben személyes iratok és készpénz volt. A telefonáló férje pedig az elkövető után futott.

A helyszínre érkező körzeti megbízottnak az időközben visszatérő férj elmondta, hogy az ismeretlen személy a közeli nádasba futott és ott rejtőzött el. Az egyenruhás a történteket jelentette a rendőrség ügyeletére és erősítést kért. A főtörzszászlós a terület jobb belátása érdekében felvette a kapcsolatot az egyik hivatásos sárkányrepülős ismerősével, aki azonnal megkezdte a felszállási előkészületeket. Továbbá értesítette a Soltvadkerti Polgárőr Egyesületet, ahonnan azonnal öt polgárőrt küldtek a keresésre. A kutatásba a Biztonság Soltvadkert Vagyonvédelmi Kft. két munkatársa is csatlakozott.

A területet a három szerv képviselői szervezetten körbehatárolták és a nádasból 12 óra 30 perc körüli időben előlépett a keresett férfi, nem sejtve, hogy a területet civil ruhás polgárőrök is figyelik, akik azonnal értesítették a közelben tartózkodó rendőrt. Ny. L. 35 éves román állampolgár igazoltatása során elismerte a körzeti megbízottnak a bűncselekmény elkövetését, aki ruházatának átvizsgálásakor megtalálta az ellopott készpénzt. A férfi elfogását követően azt is elmondta, hogy a nádasban hagyta a pénztárcát, amit a rendőröknek meg is mutatott.

A körzeti megbízott az ellopott tárcát a személyes iratokkal és készpénzzel együtt visszaadta a sértettnek.
A terhelttel szemben - őrizetbe vétele mellett - lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Kiskőrösi Rendőrkapitányság folytatja le az eljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.

2024. Április 08. 11:31, hétfő | Kék hírek

Három hónap alatt 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a Pest vármegyei rendőrség

Az év első három hónapjában 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a rendőrség Pest vármegyében.

2024. Április 05. 09:35, péntek | Kék hírek

Elfogtak egy portugáliai gyilkosság miatt keresett pakisztáni férfit Budapesten

Elfogtak Budapesten egy 19 éves pakisztáni férfit, akit emberölés miatt kerestek a portugál hatóságok - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) pénteken a police.hu oldalon.