Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Április 27. 08:07, vasárnap | Életmód
Forrás: - Adrienn -

1 óra alatt 600 kalória!

1 óra alatt 600 kalória!

Ha gyorsan és hatékonyan szeretne fogyni, akkor válogasson a felsorolt sportok közül, amivel egy óra alatt legalább 600 kalóriát égethetünk el!

Spinning
Bármilyen időjárás megfelelő a spinningeléshez, nem úgy mint a kerékpározás. A spinning tulajdonképpen edzőteremben végzett, magas intenzitású, zenés, kerékpáros aerobikóra. Az egyik legkiválóbb kardioedzés, mely az állóképességet fejleszti. Egyetlen spinning edzéssel akár 700-800 kalóriát is elégethetünk egy óra alatt!

Görkorcsolyázás
Nemcsak formás lábakat, combokat eredményez, hanem fantasztikus kikapcsolódási lehetőség is. Feszesíti a hasizmokat és a popsit is és kíméli az ízületeket. Egy óra alatt minimum 600 kalóriát lehet elégetni természetesen az intenzitás függvényében.

Futás
Bár sokan unalmasnak tartják a futást, mégis a leghatékonyabb kalóriaégető sportok egyike. A lassabb, de kitartó kocogás a zsírtól szabadít meg minket, a gyors futás a szénhidrát készleteinket égeti.

Ugrókötelezés
Kiváló kondíciót és állóképességet biztosít a rendszeres ugrókötelezés. Karbantartja a szívünket és az érrendszerünket, javítja a tartásunkat és formálja alakunkat is. Mozgásunk rugalmas és robbanékony lesz. A bokszolók is azért használják sokat az ugrókötelet, mert energikussá teszi a testet. Ha kellő intenzitással ugrálunk akár 800 kalóriát égethetünk el egy óra alatt.

Tenisz
Nemcsak az állóképességet növeli, de az egész test izomzatát fejleszti, nem beszélve arról, hogy szinte falja a kalóriákat. Észrevétlenül megszabadít minket a túlsúlytól, mert „játszva” leszaladnak rólunk a kilók.

Kangoo jumps
Kevésbé ismert mozgásforma igaz, de különösen hasznos, ha túlsúlyosak vagyunk és ízületi problémákkal is küszködünk. A speciális cipőkben (speciális, rugózós, domború talpú) végzett gyakorlatok nem terhelik az ízületeket, a terhelés több mint 80 százalékát elnyelik és legalább 25 %-kal több kalóriát égetünk el, mint mondjuk aerobik közben.

Taekwondo
Rendkívül intenzíven égeti a kalóriát ez a koreai eredetű, lábbal és kézzel való küzdősport. Az ütések, rúgások, hárítások kb. 1000 kalóriát égetnek el egy óra alatt.

Intervall edzés
Az edzés lényege, hogy a kardió jellegű mozgást nem egyenletes tempóban végezzük, hanem tervszerűen váltakozó szakaszokra bontva. Az edzés során terhelési és pihenőidők váltják egymást. Hangsúlyoznám, hogy a pihenőidő nem leállást, csak alacsonyabb intenzitást jelent. Egyetlen edzés alkalmával, ha persze tisztességesen csináljuk, akár 600 kalóriát is elégethetünk.

Hot jóga
Extrém zsírégető és alakformáló hatású, sőt a legjobb méregtelenítő módszer. Másfél órányi jóga annyit jelent, mintha 3 órahosszat futnánk. Kevesen ismerik még, csak most kezd divatba jönni az új módszer, ami tulajdonképpen abból áll, hogy nagyjából 36 fokos meleg, magas páratartalmú szobában tartják a jógát. A melegben jobban lazulnak izmaink és az ízületeink, ráadásul kisebb a sérülésveszély is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).