Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Július 18. 09:34, kedd | Helyi
Forrás: BAON

Koncz Zsolt Félegyházán folytatja

 Koncz Zsolt Félegyházán folytatja

Nemrég röppent fel a hír, hogy Koncz Zsolt távozik a Kecskeméti LC megyei első osztályú csapatától, a megyeszékhelyen ugyanis az egyik fő irányelv a fiatalítás.

Koncz Zsolt azonban nem so­káig maradt labdarúgás, illetve csapat nélkül, hiszen személyében máris a – szintén megye egyes – Kiskunfélegyházi HTK új játékosedzőjét tisztelhetjük - írja a BAON internetes hírportál. Szűkebb pátriájában, Szentesen értük utol a védőt, aki tagja volt annak a KTE-nek, amely tíz évvel ezelőtt kivívta az NB I-es tagságot.

Ön a téli felkészülés alatt érkezett Kecskemétre. A tavaszi idény derekán a klub honlapjának elmondta, hogy a télen szóban már elkötelezte magát Félegyházára, ezt követően mégis a Kecskemétet választotta, mivel Némedi Norbert hívásának nem tudott ellenállni, és emiatt őszinte bánatára megszakadt a barátsága Keresztesi Zoltánnal, a félegyházi csapat szponzorával. Ezek szerint ez a barátság helyreállt?
– Igen. Zoltán, akit van szerencsém a barátomnak nevezni, valóban neheztelt rám egy darabig, azt kell mondjam, hogy a körülményeket tekintve érthető módon, ám aztán idővel megértette, hogy miért döntöttem így. Belátta, hogy valóban nehéz lett volna nemet mondani a volt csapatomnak, így aztán a kapcsolatunk idővel rendeződött, magyarán már a tavasz folyamán kibékültünk, nem csak most, amikor újra szabaddá váltam.

– Így utólag mi a véleménye? Megérte a télen inkább Kecskemétet választani? Végül is a cél, azaz a bajnoki cím megnyerése nem teljesült.
– Igen. Tudtam, hogy nagy feladat vár ránk, tisztában voltam az elvárásokkal, és úgy éreztem, hogy képesek vagyunk a célt elérni. Nem is sok hiányzott ehhez, a sorsunk majdnem végig a saját kezünkben volt, nem az elszántságunkon, az akaratunkon múlt, hogy nem sikerült megnyernünk a bajnokságot. Nagyszerűen éreztem magam Kecskeméten, újra futballistának éreztem magam, az ott töltött idő, a játék minden percét élveztem. Jó szellem alakult ki Kecskeméten, rendeződni látszik a klub anyagi helyzete is, úgyhogy biztatóak a megyeszékhelyen a kilátások, és meg is érdemli a város, hogy újra visszakerüljön a magyar futball térképén az őt megillető helyre.

Szentesi lévén feltételezem, hogy jól ismeri a Kiskunfélegyháza jelenlegi keretét.
– Igen, így van, korábban többekkel játszottam is együtt, az idősebbekkel, a fiatalokat azonban egyáltalán nem ismertem. Nem véletlenül használom a múlt időt, hiszen néhány edzést már megtartottam, és így kijelenthetem, hogy ígéretes kis társaság állt össze itt, Félegyházán. Én egyébként csak edzőnek szerettem volna jönni, de kiderült, hogy igényt tartanak a játékomra is. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy bánom.

– Van-e változás a keretben a tavalyihoz képest?
– Jelentős változások nincsenek. Egy érkezőről tudok beszámolni, ősztől Csurka Ádám a Félegyházát erősíti. Csurka Ádám játszott Kecskeméten, aztán Cegléden, a legutóbb pedig Tiszakécskén, és azért jött hozzánk, mert itt tudja a civil életét a labdarúgással ideálisan összeegyeztetni. Ez nálunk kulcsszó egyébként, hiszen itt mindenki munka után focizik, a sportág iránti szeretetből játszunk. Ez természetesen – a célok kitűzése tekintetében – jelent bizonyos korlátokat is, de megvan az előnye is, hiszen így tud igazán összekovácsolódni egy közösség. A keretre visszatérve, egy-két érkező még lehetséges, hogy lesz.

– Mi a vezetőség, és mi az ön célja a következő idényben?
– A vezetőség és az én céljaim egybeesnek. Én – egyébként is maximalista lévén – azt tudom mondani, hogy a felnőtt csapattal mindenképpen a dobogón szeretnénk végezni. Ehhez a keret adott, ugyanakkor a másodlagos célunk az, hogy minél több fiatalt építsünk be a csapatba. Nos, az első néhány edzés tapasztalata alapján kijelenthetem, hogy van bennük potenciál. És ez, mármint hogy igyekszünk a saját nevelésű fiatalokhoz nyúlni, nemcsak az előttünk álló idényre vonatkozik, hanem úgy általában véve ez az az út, amit járni szándékozunk. Célunk, hogy ne csak a felnőtt gárda végezzen dobogós helyen, hanem lehetőleg az összes korosztályos csapatunk minél előbb végezzen a tabellán. Reménykedünk abban, hogy minél több jó játékost tudunk kinevelni, és ha lesznek olyanok, akik akár a kecskeméti Akadémia, akár a tiszakécskei vagy a kecskeméti, vagy még magasabb szinten játszó klub színeiben öregbítik Kiskunfélegyháza, illetve Bács-Kiskun megye hírnevét, arra mi büszkék leszünk.

– Mikor kezdték meg a csapattal a felkészülést?
– Az elmúlt hét csütörtökén tartottuk az évadnyitónkat, utána megkezdődtek az edzések is. A tréningek a szerda, péntek, szombat ritmusban folynak, hamarosan a szerda és a szombat az edzőmérkőzések napja lesz. Sok időnk nincs a finomhangolásra, hiszen augusztus másodikán már elindulnak a megyei kupaküzdelmek, majd tíz napra rá a bajnokság.

Koncz Zsolt nagypályás labdarúgói játékospályafutása:

Szentes TE 2003
Kecskeméti TE 2003–2004
Szentes TE 2004–2005
Orosháza FC 2005–2008
Kecskeméti TE 2008–2011
Ceglédi VSE 2011–2013
CEVASPORT 2013–2015
Szentesi Kinizsi 2015–2017
Kecskeméti LC 2017
Kiskunfélegyháza 2017–

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.