Városlista
2021. augusztus 1, vasárnap - Boglárka

Hírek

2021. Július 20. 09:17, kedd | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Helyi- és megyei értékekkel is ismerkedtek a gátéri gyerekek

 Helyi- és megyei értékekkel is ismerkedtek a gátéri gyerekek

A helyi és megyei értékek megismerése is célja volt annak a tábornak, amit a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat támogatásával rendeztek meg a gátéri faluházban, július 12. és július 16. között.

„A megyei identitás erősítése, Az Érték-Élmény-Egészség megjelenítése közösségi programokban” elnevezésű esemény során a gyermekek sok, a helyi- és megyei értékeket bemutató tevékenységben vettek részt.

Körmöcziné Deák Krisztina, a tábor vezetője megkeresésünkre elmondta, hogy nagyon jó hangulatban teltek az elmúlt napok. Sokat beszélgettek főként arról, hogy miért is jó Gátéron lakni és a későbbiekben itt családot alapítani. Kirándulást szerveztek Szankra, megismerkedtek a Kiskun Emlékhellyel, valamint a Szanki kézműves konyakmeggyel is. Vágtak, ragasztottak, vászontáskát készítettek, sportos feladatokat szerveztek és közben ismereteket bővítettek. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat ajándékát, a Meseföld című könyvet is nagy örömmel vették birtokba a gyerekek. Rádi Józsefné Icu, foglalkozásvezető citerajátéka is helyi érték, így természetesen nem maradhatott el a citeramuzsika sem a tábori napok programjából.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 30. 21:48, péntek | Helyi

Egy-két napon belül vége a hőhullámnak

Egy-két napon belül vége a hőhullámnak, de a jelenlegi előrejelzések szerint a jövő hét vége felé visszatérhet még a kánikula - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a Facebook-oldalán.

2021. Július 30. 10:06, péntek | Helyi

Épül a Budapest-Balaton kerékpárút

2021. Július 30. 09:31, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban friss anyakönyvi híreinket olvashatják.

2021. Július 29. 16:37, csütörtök | Helyi

Seregszemlével, kiállításokkal és tudományos előadásokkal is emlékeznek a magyar ősökre Bugacon

A hatodik alkalommal megrendezett hagyományőrző rendezvény a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állít emléket.