Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Július 20. 09:17, kedd | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Helyi- és megyei értékekkel is ismerkedtek a gátéri gyerekek

 Helyi- és megyei értékekkel is ismerkedtek a gátéri gyerekek

A helyi és megyei értékek megismerése is célja volt annak a tábornak, amit a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat támogatásával rendeztek meg a gátéri faluházban, július 12. és július 16. között.

„A megyei identitás erősítése, Az Érték-Élmény-Egészség megjelenítése közösségi programokban” elnevezésű esemény során a gyermekek sok, a helyi- és megyei értékeket bemutató tevékenységben vettek részt.

Körmöcziné Deák Krisztina, a tábor vezetője megkeresésünkre elmondta, hogy nagyon jó hangulatban teltek az elmúlt napok. Sokat beszélgettek főként arról, hogy miért is jó Gátéron lakni és a későbbiekben itt családot alapítani. Kirándulást szerveztek Szankra, megismerkedtek a Kiskun Emlékhellyel, valamint a Szanki kézműves konyakmeggyel is. Vágtak, ragasztottak, vászontáskát készítettek, sportos feladatokat szerveztek és közben ismereteket bővítettek. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat ajándékát, a Meseföld című könyvet is nagy örömmel vették birtokba a gyerekek. Rádi Józsefné Icu, foglalkozásvezető citerajátéka is helyi érték, így természetesen nem maradhatott el a citeramuzsika sem a tábori napok programjából.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.