Városlista
2022. augusztus 10, szerda - Lörinc

Hírek

2015. Június 29. 10:33, hétfő | Helyi
Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem

Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelem hírei az elmúlt 72 órából

 Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelem hírei az elmúlt 72 órából

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 7 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Összeütközött egy személygépkocsi és egy rakomány nélküli kamion az M5-ös autópálya 116-os kilométerszelvényében Kiskunfélegyháza közelében, pénteken reggel. Személyi sérülés nem történt. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a forgalmat akadályozó személyautót levontatták az úttestről, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták.

Két személygépjármű ütközött össze Soltvadkerten, a Mátyás király úton, pénteken délután. A balesetben két ember megsérült, akiket a mentők elszállítottak. A soltvadkerti önkormányzati tűzoltók a forgalmi akadályt megszüntették és a járműveket áramtalanították.

Összeütközött két személygépkocsi a 6-os számú főúton Dunaföldvárnál szombaton délelőtt. A két járműben hatan utaztak, egy ember a helyszínen életét vesztett, öten megsérültek, akiket a mentők kórházba szállítottak. A balesethez a dunaföldvári önkéntes, valamint a dunaújvárosi és a solti hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik közösen kezdték meg a járművek műszaki mentését, az egyik autóból feszítővágó segítségével szabadítanak ki egy sérültet.

Meggyulladt egy megközelítőleg száz négyzetméter alapterületű épület tetőszerkezete szombaton éjjel Mélykúton, a Rákóczi utcában. A tűzesethez a kiskunhalasi hivatásos, a jánoshalmi önkormányzati és a mélykúti önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik közös erővel, három vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását. Az eset során nem sérült meg senki.

Közlekedési balesethez riasztották a kecskeméti hivatásos tűzoltókat vasárnap kora reggel. Az 52-es számú főúton Kecskemét határában egy kistehergépjármű és egy személygépkocsi ütközött össze, az ütközés következtében mindkét jármű az árokba csapódott. A tűzoltók feszítővágó segítségével szabadítottak ki két embert a személyautóból, akiket átadtak a mentőknek.

Egy személygépkocsi letért az úttestről és az árokba csapódott a Szentkirály és Lakitelek közötti úton, a 11-es kilométernél. A balesetben két embert megsérült. A gépkocsit a tiszakécskei önkormányzati tűzoltók áramtalanították.

Baján, a Vöröskereszt téren egy lakóépület egyik szobájában ágybetét égett vasárnap este. A lakók a tüzet eloltották. A bajai hivatásos tűzoltók a helyszínt átvizsgálták és a szükséges utómunkálatokat elvégezték.

A hétvégén öt esetben riasztották Bács-Kiskun megye tűzoltóit szabadtéri tűzesethez.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 09. 15:32, kedd | Helyi

Vasárnap lesz a augusztusi vásár Félegyházán

2022. Augusztus 08. 16:29, hétfő | Helyi

Ezek teljesen megőrültek?

Hát persze, hogy igen! És hogy melyik hajó süllyed el először, az augusztus 13-án a hartai Dunaparton, az Őrült Hajók Versenyén kiderül!

2022. Augusztus 08. 15:12, hétfő | Helyi

Változott a hulladékudvar nyitvatartása

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2022. augusztus 2-től a kiskunfélegyházi Csongrádi úti hulladékudvar (vásártér mellett) az alábbiak szerint tart nyitva:

2022. Augusztus 08. 12:16, hétfő | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.