Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Június 29. 10:33, hétfő | Helyi
Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem

Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelem hírei az elmúlt 72 órából

 Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelem hírei az elmúlt 72 órából

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 7 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Összeütközött egy személygépkocsi és egy rakomány nélküli kamion az M5-ös autópálya 116-os kilométerszelvényében Kiskunfélegyháza közelében, pénteken reggel. Személyi sérülés nem történt. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a forgalmat akadályozó személyautót levontatták az úttestről, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták.

Két személygépjármű ütközött össze Soltvadkerten, a Mátyás király úton, pénteken délután. A balesetben két ember megsérült, akiket a mentők elszállítottak. A soltvadkerti önkormányzati tűzoltók a forgalmi akadályt megszüntették és a járműveket áramtalanították.

Összeütközött két személygépkocsi a 6-os számú főúton Dunaföldvárnál szombaton délelőtt. A két járműben hatan utaztak, egy ember a helyszínen életét vesztett, öten megsérültek, akiket a mentők kórházba szállítottak. A balesethez a dunaföldvári önkéntes, valamint a dunaújvárosi és a solti hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik közösen kezdték meg a járművek műszaki mentését, az egyik autóból feszítővágó segítségével szabadítanak ki egy sérültet.

Meggyulladt egy megközelítőleg száz négyzetméter alapterületű épület tetőszerkezete szombaton éjjel Mélykúton, a Rákóczi utcában. A tűzesethez a kiskunhalasi hivatásos, a jánoshalmi önkormányzati és a mélykúti önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik közös erővel, három vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását. Az eset során nem sérült meg senki.

Közlekedési balesethez riasztották a kecskeméti hivatásos tűzoltókat vasárnap kora reggel. Az 52-es számú főúton Kecskemét határában egy kistehergépjármű és egy személygépkocsi ütközött össze, az ütközés következtében mindkét jármű az árokba csapódott. A tűzoltók feszítővágó segítségével szabadítottak ki két embert a személyautóból, akiket átadtak a mentőknek.

Egy személygépkocsi letért az úttestről és az árokba csapódott a Szentkirály és Lakitelek közötti úton, a 11-es kilométernél. A balesetben két embert megsérült. A gépkocsit a tiszakécskei önkormányzati tűzoltók áramtalanították.

Baján, a Vöröskereszt téren egy lakóépület egyik szobájában ágybetét égett vasárnap este. A lakók a tüzet eloltották. A bajai hivatásos tűzoltók a helyszínt átvizsgálták és a szükséges utómunkálatokat elvégezték.

A hétvégén öt esetben riasztották Bács-Kiskun megye tűzoltóit szabadtéri tűzesethez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.