Városlista
2024. április 13, szombat - Ida

Hírek

2011. December 15. 12:49, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Ő a legfiatalabb, aki előzetesbe került

Ő a legfiatalabb, aki előzetesbe került

Előzetes letartóztatásban van az a tatabányai diák, aki még hétfőn óra közben egy gázpisztolyt fogott a tanárára – értesült az MTI Hírcentrum.

Az m1 szerda esti Híradójában nyilatkozó Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, hogy a bűncselekmény súlyára és a bűnismétlés veszélyére való tekintettel kezdeményezték a fiú előzetes letartóztatását, amelyet a bíróság elrendelt. A hetedikes fiút felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal gyanúsítja a rendőrség.

A 14 éves fiút megbilincselve vitték a tatabányai városi bíróságra, ahol azt mondta: „a fegyvert viccből vette elő, és igazából nem akarta megijeszteni a tanárnőt” – hangzott el a Híradóban. Mint kiemelték: „a tatabányai diák két hete töltötte be a 14. évét, így valószínűleg ő a legfiatalabb, aki előzetesbe került a 14 éves büntethetőségi korhatár bevezetése óta”. A fiút egy fővárosi javítóintézetbe vitték – tették hozzá.

Az m1 kedd esti Híradójában számoltak be arról, hogy őrizetbe vettek egy 14 éves tatabányai diákot, aki tár nélküli gázpisztolyt emelt tanára homlokához. A fiatal büntetése akár öt évig terjedő szabadságvesztés is lehet – tették hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.

2024. Április 08. 11:31, hétfő | Kék hírek

Három hónap alatt 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a Pest vármegyei rendőrség

Az év első három hónapjában 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a rendőrség Pest vármegyében.

2024. Április 05. 09:35, péntek | Kék hírek

Elfogtak egy portugáliai gyilkosság miatt keresett pakisztáni férfit Budapesten

Elfogtak Budapesten egy 19 éves pakisztáni férfit, akit emberölés miatt kerestek a portugál hatóságok - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) pénteken a police.hu oldalon.