Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. November 28. 16:37, szombat | Helyi
Forrás: Fábián Adrienn

Rockenbauer Pálra emlékeztek a Platán iskolások

Rockenbauer Pálra emlékeztek a Platán iskolások

Mécseseket gyújtva emlékeztek meg Rockenbauer Pálról a Platán utcai általános iskolás diákok.

Rockenbauer Pálra, a természetjáróra, világutazóra, televíziós szerkesztőre, a magyar televíziós természetfilmezés egyik megteremtőjére emlékeztek halálának 33. évfordulóján a móravárosi pihenőparkban található emlékhelyen a Platán utcai általános iskolások.

A természetkedvelő diákokat Meizl Ferenc ny. iskolaigazgató fogadta az emléktáblánál, ahol néhány gondolat erejéig felelevenítette számukra a közelmúlt történéseit.

- Annak idején, a Platán iskola egykori rajztanára Göblyös Róbert kérelmezte, hogy az iskola ifjúsági természetjáró csoportja felvehesse Rockenbauer Pál nevét. Sajnos a nagynevű természetjáró korai, váratlan bekövetkezett halála miatt, csak felesége és fia, Rockenbauer Zoltán adhatta meg az engedélyt erre. Ők eljöttek a Platán utcai Általános Iskolába, hogy egy emlékfa elültetésével tisztelegjenek Rockenbauer Pál emléke előtt. A fa sajnos jó pár évre rá kiszáradt – részletezte Feri bácsi, kinek kezdeményezésére ezt követően egy emléktáblát állítottak fel el a fácska helyén. Az idő vasfoga azonban ezt a táblát is felemésztette. Majd évek múltával, Rockenbauer Pál halálának jubileumi évfordulójára sikerült kialakítani a méltó emlékhelyet számára a móravárosi pihenőpark közepén.

A diákok figyelmesen hallgatták Feri bácsi szavait, majd tiszteletük jeléül elhelyezték mécseseiket az emléktábla lábánál.

(Képek: Fábián Adrienn)

Címkék: Rockenbauer Pál

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.