Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Május 23. 08:58, szombat | Sport
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Már 15 443 kilométert teljesítettek a virtuális futóverseny résztvevői

Már 15 443 kilométert teljesítettek a virtuális futóverseny résztvevői

Egy magyar kezdeményezés teszi lehetővé, hogy Európa futói összekapcsolódjanak, és egymást motiválva folytassák a futást abban az időszakban, amikor a világjárvány miatt világszerte elmaradnak a versenyek.

A szervező futniszep.hu csapata - amely 2015 óta olyan futóversenyeket rendez nagy sikerrel, mint a Tihanyi, a Szigligeti, a Napfelkelte és Naplemente Félmaraton - arról adott tájékoztatást, hogy május 9-én reggel 9 órakor, az idei Európa Napon indította el a kontinens első közösségi virtuális futását, amelyhez eddig már mintegy 2100 regisztráltak a Europe Run weboldalán. Magyarországon kívül Németországból, Romániából, Franciaországból, Szlovákiából, Finnországból, Angliából és Dániából is érkezett regisztráció, amely ingyenes.

A futók a kitűzött táv megadásával - amelyet szabadon választhatnak meg -, majd teljesítésével egy ingyenes oklevelet kapnak, tanúsítvánnyal és rajtszámmal.

Eddig közel ezer futó összesen több mint 15 443 kilométert teljesített. A résztvevők nemes célért is futhatnak: a megtett métereket, kilométereket ajánlhatják bármilyen ügynek, vagy hirdethetnek alapítványt megjelölve. A futók eddig közel 50 jótékonysági célt határoztak meg, ezek listája a honlapon szintén megtalálható.

A kezdeményezés hazai nagykövetei a Spartathlon tavalyi női és férfi győztesei Maráz Zsuzsanna és Bódis Tamás, továbbá Szőnyi Ferenc többszörös világbajnok és rekorder ultratriatlonista, illetve Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes, olimpikon gátfutó.

Címkék: futas, Sport, virtuális

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 12. 06:46, péntek | Sport

Közel 100 vetélytárssal küzd meg - Gender Tamás Junior

Gender Tamás Junior 2024.04.10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyez.