Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Február 27. 17:00, szombat | Helyi
Forrás: hazipatika.com

A hallásromlás kevésbé ismert oka

A hallásromlás kevésbé ismert oka

Hallásromlást, továbbá súlyosabb esetben szédülést és fülzúgást is okozhat a belső fül csontos tokjának csontosodási zavara.

A betegséget otoszklerózisnak nevezzük.

Ismert, hogy az otoszklerózis valamelyest gyakrabban alakul ki nőknél, illetve jellemzően már pubertáskorban vagy később, egy várandósság során jelentkezik először. A probléma alapja, hogy a hangot a belső fülbe vezető kengyel becsontosodik, ezáltal vezetéses halláscsökkenést idéz elő. Amennyiben a csontosodási zavar a kengyel talpának környékére is kiterjed, úgy már idegi eredetű halláscsökkenés,szédülésés fülzúgás léphet fel.

A betegség pontos kiváltó okai nem ismertek. Egyes feltételezések szerint örökletes tényezők és hormonális hatások egyaránt közrejátszhatnak, illetve újabb vizsgálatok a kanyaró vírusának szerepét is felvetik. Ami biztos, hogy az otoszklerózis magától nem szűnik meg, azaz mindenképpen szakszerű kezelést igényel.

Mi alapján állítható fel az otoszklerózis diagnózisa? Hogyan kezelhető az állapot, és milyenek a gyógyulási esélyek? Minderről bővebben olvashat Betegségek A-Z rovatunk legújabb bejegyzésében ide kattintva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.