Városlista
2021. január 21, csütörtök - Ágnes

Cégregiszter | Természet gyógyászat

SóVilág

6100, Kiskunfélegyháza, Batthyány u. 10.

AREC száraz sóklímás kezelés.

AREC száraz sóklímás kezelés alkalmazásával erősödik az immunrendszer, ezáltal fokozódik a teherbíró képesség, javítja a fizikai közérzetet.

Segítséget nyújt: Asztma, Allergia, Légcsőhurut, KRUPP, COPD, Nátha, Megfázás, Köhögés, Arcüreggyulladás, Hörghurut, Pikkelysömör esetén.

Bejelentkezés: 06-30/441-3480

Sószobánkat azoknak a kisgyermekes családoknak és felnőtteknek hoztuk létre, akik a természetes gyógyulást részesítik előnyben.
Mindannyiunknak fontos gyermekeink és magunk egészsége. Hogy ezt megőrizzük, a betegséget megelőzzük, vagy az egészséges állapotot visszaállítsuk, az AREC-sóklíma kezelés (www.arec.hu) kiváló lehetőség.
Az „AREC”-eljárás orvostudósok szabadalma (védett hazánkban, Európában és az U.S.A.-ban), lényege, hogy a sószobában a sóbánya klímájához hasonló levegőt hozunk létre egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett készülékkel.
Natúr bányasót porlasztunk a légtérbe, mely különleges szemcsenagyságú – 0,5 – 5 mikron közötti és ionizált, ezáltal is növelve annak hatásfokát.
Ennek a technikáknak köszönhető, hogy az AREC valóban legjobb.
A belélegzett só, mint hatóanyag oldószerként is működik, magához vonzza szennyeződéseket, amely aztán váladék formájában távozik a szervezetből.
Gyermekeknél 20 alkalmas kezelést követően a 80-92%-os javulás tapasztalható.
A felnőttek 80-90%-a megközelítőleg 10-12 hónapra tünetmentes, a gyógyszerigény akár 65-75 %-kal csökkenhet és a közérzet jelentősen javul.
Egészséges emberek esetében kiválóan alkalmazható megfázásos, vírusos betegségek megelőzésére, illetve utókezelésére. Gyermekek esetében az őszi megfázásos időszakban, a közösségbe kerülés idején kiemelt fontosságú az immunrendszer támogatásának.
A Magyar Fül-Orr-Gégész és Tüdőgyógyász Szakmai Kollégiumok támogatják a száraz, befújásos sóterápiák önköltséges, kiegészítő kezelésként történő alkalmazását.

Eljárásunk feltalálója a Magyar Tudományos Akadémia köztestületének tagja.
Garancia a minőségre: hazánkban csak nekünk áll rendelkezésre az ÁNTSZ-től klíma bemérési jegyzőkönyv és csak nekünk van testülettől származó szakvéleményünk, valamint egyéni vélemények és vizsgálati eredmények országos tekintélyű – és ezért hiteles - szakemberektől.

Bejelentkezés: 06-30/441-3480

Gyakori kérdések:

Hány éves kortól ajánlott a terápiára?"
Nincs korhoz kötve, de az egészen pici babák rövid időt tartózkodhatnak az inhalációs teremben max. 30 percet egy-egy alkalommal.

"Hányszor kell járni a terápiára?"
A kezelni kívánt probléma határozza meg. Legtöbb esetben a 20 alkalom a javasolt, különben a hatás kevésbé eredményes és tartós.

"Mennyi ideig tart egy terápia?"
50 perc

"Asztmás a gyermekem. Milyen sűrűn kell járni vele? Meg kell-e ismételni a 20 alkalmas kúrát?"
A legjobb hatásfok elérése érdekében célszerű egymást követő napokon, ezt megszakítani maximum egy 48 órás időintervallum erejéig ajánlott. A 20 alkalmas kezelés esetében a hatás kitart 10-12 hónapig, végleges javuláshoz 2 vagy 3 kúrát is ajánlott elvégezni éves szünetekkel.

"Erős köhögés és orrfolyás lépett fel a terápia után. Ez normális reakció?"
Teljesen. Az elhalt mikrobiológiai sejtek és a letapadt gyulladt nyálkahártya orrváladék formájában, vagy köhögés segítségével távoznak a szervezetből, ez a természetes öntisztulási folyamat része.

"Fertőző betegség esetén mikor lehet először igénybe venni a terápiát? Befolyásolhatja az antibiotikum szedése a terápia hatékonyságát?"
Egy egyszerű antibiotikum kúra nem befolyásolja a részvételt, de fertőző beteg megfertőzheti a többieket is. Ezért meg kell várni, amíg a betegségből kigyógyul.
Akut tüdőgyulladással a terápián NEM SZABAD részt venni.

"A szoba mennyire garantálja a bent lévő egészségesek védelmét?"
Teljesen, mivel fertőző beteg nem használhatja a szobát, illetve a bent lévő magas koncentrátumú só miatt csíra-, vírus-, valamint baktériummentes a klíma.

Bejelentkezés: 06-30/441-3480

Alsó és Felsőlégúti betegségek:

A légúti betegségek gyermek- és felnőttkorban is a leggyakrabban előfordulóbetegségek közé tartoznak. Fertőzéses eredetűek, melyet vírusok, olykor baktériumok okoznak.
Alsó és felső légutakat különböztetünk meg.
A felső légutak az orrüreg, az orrmelléküregek (arcüreg, homloküreg), a garat és a gége.
A vírusok a légutak nyálkahártyájában szaporodnak, ott gyulladást, fájdalmat okoznak. A fertőzés általában érinti az orrüreget, Ez az orrfolyás, amit náthaként ismerünk. A kórokozók a garat nyálkahártyáján keresztül bejutnak a szervezetbe, így kialakul ki a torokgyulladás.
Ha a kórokozó vírus tovább terjed és eléri a gégefedőt, gyermekeknél kialakulhat a jellegzetes ugató köhögés, krupp.
Az orrnyálkahártya-duzzanat nehezíti az orrmelléküregek, arc- és homloküreg szellőzését és növeli a felülfertőződés lehetőségét. Ez arc- és homloküreg gyulladáshoz vezethet.
Az alsó légutak a légcső, a főhörgők, a hörgőcskék, valamint a tüdő alkotják.
A légcső és a hörgők gyulladása általában vírusos eredetű megbetegedés következménye, amely a légcső-, illetve hörghurut képében jelentkezik. Mindkét betegség jellegzetes tünete a makacs köhögés. A tüdőgyulladást bakteriális fertőzés okozza, de ritkán vírusos vagy gombás eredetű is lehet. A baktériumok okozta tüdőgyulladást vírusos légúti betegség előzi meg.

Asztma
Az asztma a légutak krónikus gyulladásos betegsége. Asztmás állapotban a légutakat a hörgő-nyálkahártya speciális gyulladása miatti duzzanat és a hörgők simaizomzatának görcsös összehúzódása beszűkíti. A nehézlégzést és fulladást a kilégzés nehezítettsége okozza. Emiatt nem tudunk tudjuk a levegőt beszívni. Jellemző tünetei köhögés, nehézlégzés, légszomj, mely általában éjjel és kora reggel jelentkezik. A mai modern kezelések alkalmazásával jó hatást lehet elérni a rohamok, tünetek csökkentésében. Kiegészítésként ajánlunk 20 alkalmas sószobás kezelést, amely hosszú időre tünetmentessé tehet.

Allergia
Az allergiás megbetegedések hátterében a szervezet túlérzékenysége áll.
A légúti allergia kialakulhat a tüdőben lévő hörgőrendszerben vagy a felső légutakban. Az asztma esetében a pollenek szervezetbe kerülése nehézlégzést, mellkasi feszülést és heves köhögést idéznek elő. A roham néhány órás lefolyását követően, a légzés normalizálódik.
A légúti allergiás megbetegedések felső légúti formája, közismertebb nevén a szénanátha. Elsősorban a növények pollen és gombaspórái (például parlagfű), de sok esetben az atkák vagy az emberi hámsejtek is előidézik a heves reakciót. Szűnni nem akaró orr- és szemviszketéssel, orrfolyással, torokkaparással, illetve alvászavarral jár és több hónapig is elhúzódhat.
a légúti allergia diagnosztizálását követően sokféle kezelési mód közül választhatnak a betegek. Ezek közé tartozik a reakciót kiváltó allergének elkerülése, vagy akár a roham megelőzését szolgáló gyógyszeres kezelés. Napjainkban azonban egyre elterjedtebb a sóbarlang terápia, ami természetes módon segíti a tünetek enyhítését.
Kiegészítésként ajánlunk 20 alkalmas sószobás kezelést, amely hosszú időre tünetmentessé tehet

Krupp
A krupp a felső és alsó légutak (légcső és hörgő) fertőző, különösen belégzéskor nehézlégzést okozó vírusos megbetegedése. Az általában éjszaka és váratlanul jelentkező belégzési nehezítettség legjellemzőbb tünete a száraz, jellegzetes ugató köhögés, sípoló légzés, rekedtség. Általában hurutos, megfázásos tünetek előzi meg.

Nátha
Más néven megfázás, melyet felső légúti vírus okoz és cseppfertőzéssel terjed. Éppen ezért igen gyakori megbetegedés, kellemetlen tünetekkel, ámde komplikációk nélkül.
A mai modern kezelések alkalmazásával jó hatás érhetünk el, erősíti az immunrendszert és az ellenálló-képességünket.

Felső légúti megbetegedések
Szénanátha, Orrnyálkahártya gyulladás, Arcüreg-gyulladás, Orrmelléküreg-gyulladás, Torokgyulladás, Gége- és légcsőgyulladás, Füllgyulladás.
Tünetei a könnyezés, orrfolyás, orrdugulás, tüsszentés, köhögés.
Főként kisgyermek-közösségekben gyakori kórokozók, vírusok okozzák.

Alsó légúti megbetegedések
Légcsőhurut, Hörghurut, Hörgőgyulladás, Tüdőgyulladás. A légcső és a hörgők gyulladása általában vírusos eredetű megbetegedés következménye. Jellegzetes tünetük a makacs köhögés. A tüdőgyulladás oka leggyakrabban bakteriális fertőzés.

Hörghurut, másnéven Bronchitis:
A Hörghurut (bronchitis) a tüdő hörgőinek belső felszínét bélelő nyálkahártya gyulladását jelenti. Amennyiben heveny formában jelentkezik úgy többnyire a légcsövet is érinti (tracheobronchitis), rendszerint külső beavatkozás, kezelés nélkül is nyomtalanul gyógyul. Így az AREC száraz terápiás sószoba tökéletes kezelést eredményez.
Az idült hörghurut (krónikus bronchitis) a hörgők olyan tartós gyulladását takarja, melynél az évek folyamán szerkezeti változás is kialakul a hörgők falában, és komoly légzésfunkciós zavarokkal jár. Ebben az esetben legalább 20 alkalmas kezelés javasolt.

COPD másnéven Obsruktív Tüdőbetegség
A COPD a krónikus obstruktív tüdőbetegség (vagy obstruktív – légzési nehezítettséggel járó – bronchitis-emphysema), a légzőrendszer lassan és fokozatosan súlyosbodó visszafordíthatatlan betegsége. Két tünetcsoport, az idült hörghurut (bronchitis) és a tüdőtágulás (emfizéma) egyidejű megnyilvánulásával járó, gyulladásos kórfolyamat. Az idült hörghurut a légutak hörgőinek beszűkülésével, fokozott váladékképződéssel járó tünetcsoportja.

A hurutos köhögés jelezhet hörghurutot, arcüreggyulladást, a légcső, a tüdő vagy a hörgők különböző betegségeit, de akár allergiát is.
A kórokozók általában belégzés útján jutnak be az alsóbb légutakba, ahol megtelepedve szaporodni kezdenek.
Jellemző tünete elhúzódó és erős köhögés, rekedtség
A légcsőhurutra a hosszan elhúzódó köhögés, bő köpetürítés, rekedt hang jellemző.

Bejelentkezés: 06-30/441-3480

Akut tüdőgyulladás esetén TILOS a sószobás kezelés!

Az AREC-terápia (www.arec.hu) Magyarországon szabadalmi bejelentéssel védett eljárás. A kezelés hatékonyságát bizonyítják azok a statisztikai adatok, amelyek szerint a kúrán átesetteknél éves szinten csökken a betegnapok száma.
Garancia! Magyarországon csak az AREC® -nak áll rendelkezésére az ÁNTSZ-től klíma bemérési jegyzőkönyv és csak az AREC-nak van testülettől származó szakvéleménye.

Szolgáltatások, tevékenység, termékek

 • Segítséget nyújt:
 • Asztma,
 • Allergia,
 • Légcsőhurut,
 • KRUPP,
 • COPD,
 • Nátha,
 • Megfázás,
 • Köhögés,
 • Arcüreggyulladás,
 • Hörghurut,
 • Pikkelysömör esetén.

Nyitva tartás

 • Hétfőtől szombatig bejelentkezés alapján:
 • Bejelentkezés: 06-30/441-3480

kapcsolat

 • Cím: 6100, Kiskunfélegyháza, Batthyány u. 10.
 • Telefon: 06-30/4413-480
 • Mobil: 06-30/4413-480
 • E-mail: simonhajni78@gmail.com