Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Blog | Könyvespolc

2014. Április 10. 15:01, csütörtök

Andreas Eschbach - Összeomlás

Andreas Eschbach - Összeomlás

Andreas Eschbach ezúttal egy lélegzetelállítóan izgalmas világvége-thrillerrel jelentkezik, amely mai, energiaínséges, kőolajfüggő világunkban a lehető legaktuálisabb kérdéseket teszi fel.

Markus Westermann német komputerprogramozó egy jobb élet reményében érkezik az Egyesült Államokba, az álomállás ígérete azonban nem válik valóra. Kétségbeesetten keres valami más esélyt, hogy a „korlátlan lehetőségek földjén” mégiscsak megtalálja számítását. Ekkor találkozik egy osztrák kutatóval, aki új módszerével forradalmasítaná a kőolajlelőhelyek felkutatását és kiaknázását.
Markus egyszeriben nyakig merül az energiaipar sötét mesterkedésekkel teli világába, és kénytelen ráébredni, hogy az emberi civilizáció egy olyan krízishelyzet felé tart, mely gyökerestül forgathatja fel a fennálló társadalmi rendet. Mert ha elfogy az olaj, élethalálharc indul meg országok és szövetségek között, a technikai fejlődés leáll, és a Földön újra beköszönt a középkor.

Andreas Eschbach, A Jézus-videó és a Hajszőnyegszövők szerzője ezúttal egy lélegzetelállítóan izgalmas világvége-thrillerrel jelentkezik, amely mai, energiaínséges, kőolajfüggő világunkban a lehető legaktuálisabb kérdéseket teszi fel, hogy a maga irodalmi eszközeivel keressen rájuk válaszokat. Válaszokat, melyekre akár már holnap szükségünk lehet.

Szerző(k): Andreas Eschbach

Eredeti cím: Ausgebrannt

Eredeti nyelv: német

Műfaj: Thriller

Kiadás éve: 2008

Fordító(k): Varga Csaba Béla

Magyar kiadás dátuma: 2011

Kiadó: METROPOLIS MEDIA GROUP

Oldalak száma: 546

ISBN szám: 978-615-5158-06-3

Kapcsolódó könyvek:

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. Június 20. 11:37, péntek | Könyvespolc

Brent Weeks - Az árnyékvilág peremén

Kylar leszámolt orgyilkos életével. Az Istenkirály hatalomátvétele után a mestere, Durzo, és legjobb barátja, Logan halottak. Kylar új életet kezd: egy új városban, új barátokkal, új hivatással.

2014. Február 06. 15:48, csütörtök | Könyvespolc

Stephenie Meyer - Újhold

Bella mer szeretni. Az élete árán is. Edward Cullen titkokkal terhes hosszú élete során először igazán boldog végre. És ekkor kezdődnek csak az igazi bajok.

2014. Január 17. 12:52, péntek | Könyvespolc

Suzanne Collins - Az éhezők viadala

Észak-Amerika romjain ma Panem országa, a ragyogó Kapitólium és a tizenkét körzet fekszik. A Kapitólium a 12 körzet 2-2 kiválasztottjának minden évben megrendezi az életre-halálra szóló küzdelmet az Éhezők Viadalát.