Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Június 11. 09:10, hétfő | Belföld
Forrás: MTI Fotó: Kovács Attila

Vihar - Több megyében ismét riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat

Vihar - Több megyében ismét riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat

A várható heves zivatarok miatt több megyében ismét első-, illetve másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre.

Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Békés megyében másod-, míg Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád megyében, továbbá több nógrádi kistérségben elsőfokú riasztás lépett életbe, ezeken a területeken egy-három órán belül heves zivatarok kialakulására lehet számítani.
Az egész napra vonatkozó tájékoztatás szerint Győr-Moson-Sopron és Vas megye kivételével - nyolc megyében másod-, kilenc megyében pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki a szolgálat. Narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés van érvényben Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés, Csongrád, Bács-Kiskun, Tolna, Baranya és Somogy megyében. Ezeken a területeken a heves zivatarok során viharos, az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladó széllökésekre, jégesőre, felhőszakadásra is számítani lehet.
A meteorológiai szolgálat a honlapján azt írta: hétfőn a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 21-26 Celsius fok között, északnyugaton 20 fok alatt, délkeleten 26 fok felett valószínű. Késő estére 16-23 fok közé hűl le a levegő.
Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: vasárnap az időjárással összefüggésben országszerte 35 eseményhez kellett kivonulniuk. Leginkább kidőlt fákhoz, leszakadt ágakhoz, illetve épületekben keletkezett károkhoz riasztották őket. Személyi sérülés egyik esetnél sem történt.
A katasztrófavédelem továbbra is figyelemmel kíséri a meteorológiai riasztásokat, s amennyiben valahol szükségessé válik, megerősítik a szolgálatot - tette hozzá a szóvivő.

Címkék: Időjárás-vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.