Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Március 20. 10:56, kedd | Helyi
Forrás: Szabad Föld

Vidd vissza a boltba!

Vidd vissza a boltba!

Bűzös, undorító ízű ásványvíz került forgalomba - Vidd vissza!

A világ egyik leghíresebb, ismertebb olasz eredetű ásványvízét kellett kivonni a forgalomból a minap, mert fogyasztásra alkalmatlan. Itthon is vehettünk ilyet - figyelmeztetett a Szabad Föld.

Lakossági bejelentés alapján kezdték el vizsgálni az egyik leghíresebb ásványvizet. Az olaszországi eredetű vizet az Aqua Minerale San Benedetto S.p.a. olasz gyártó forgalmazza. Ez egy szénsavmentes ásványvíz változat- A hatóságok megkezdték a termék vizsgálatát, mert azt „gyógyszer illatúnak és ízűnek” érezték a fogyasztók. Az interneten rendelt termék laboratóriumi vizsgálata megerősítette az érzékszervi kifogást, több palackban undort keltő, fertőtlenítőszerre, kénhidrogénre valamint gázolajra emlékeztető mellékszagú volt az ásványvíz.

A magyar élelmiszer-biztonsági hatóság, a NÉBIH vizsgálata is egyaránt kiterjedt a bejelentőnél fellelhető, valamint az olasz ásványvizet Magyarországra behozó, és a viszonteladó vállalkozás készletének ellenőrzésére. Az eljárás eredményeként a NÉBIH elrendelte az alábbi azonosítóval rendelkező, fogyasztásra alkalmatlan ásványvíz forgalomból történő kivonását és a fogyasztóktól történő visszahívását.

A visszahívott termék adatai: San Benedetto Naturale mineral water 0,5 liter, csomagolása: PET palack, gyártás ideje: 2018.01.10., minőségmegőrzési ideje: 2019.07.12. A kifogásolt tételben a laboratóriumi vizsgálat kórokozó mikroorganizmusok jelenlétét nem mutatta ki, de fogyasztása nem javasolt. Aki a fenti adatokkal ellátott ásványvizet vásárolt, az vigye vissza a boltba, mert ott kötelező lesz visszaváltani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.

2024. Április 16. 16:36, kedd | Helyi

Összeütközött két gépkocsi az 5-ös főúton

Kiskunfélegyháza határában akadályozza a forgalmat a baleset.