Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Július 29. 13:00, szombat | Helyi
Forrás: Szabad Föld

Vérünkre várnak

Vérünkre várnak

Nyaranta már csak a nagy meleg miatt is csökken a véradók száma.

Sokakat allergiás tüneteik tartanak távol a véradó állomásoktól, míg mások jól megérdemelt pihenésüket töltik. Vérre azonban ilyenkor is szükség van a műtétekhez, a baleseti sérültek, a vérkészítményekre, transzfúzióra szoruló betegek kezeléséhez.

Nyári feltöltődés? Tölts fel másokat is! Adj vért! – elnevezéssel indított kampányt a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat, hogy a vakáció idején se legyen fennakadás az ellátásban, s fenntartsák a véradói aktivitást.

Aki augusztus végéig a karját nyújtja valamelyik véradó állomáson és regisztrálja az ott kapott egyedi kódot a www.veradas.hu/nyar oldalon, nem csak a segítségnyújtás örömével lesz gazdagabb, de az értékes heti és havi nyeremények egyikét – minőségi borválogatást, borkóstolót, koncert- és múzeumbelépőket, belföldi utazást – is megnyerheti. Főnyereményként egyhetes, kétszemélyes tengerparti utazás is gazdára talál majd az IBUSZ jóvoltából.

Naponta 1600-1800 véradóra van szükség ahhoz, hogy rendelkezésre álljon a szükséges vérmennyiség, ezért a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat kéri, hogy aki betöltötte a 18. életévét és egészségesnek érzi magát, nyújtson segítő kezet, és biztassa véradásra az ismerőseit, barátait is. Augusztus végéig több mint ezer véradást szerveznek országszerte, többet a Balaton környékén és a fesztiválokon is.

A helyszínek és az időpontok a www.veradas.hu weboldalon megtalálhatók, illetve elérhetőek a Véradás-Vöröskereszt ingyenesen letölthető mobilapplikációval is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.