Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Május 21. 16:41, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Véradás lesz az Ipartestület Székházában

Véradás lesz az Ipartestület Székházában

Május 29-én 9-12 óra között lesz véradás az Ipartestület Székházában (Kiskunfélegyháza, Móra tér 9.).

Május 29-én 9-12 óra között lesz véradás az Ipartestület Székházában (Kiskunfélegyháza, Móra tér 9.).

Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot.

Ezenkívül érdemes tudni, hogy férfiak akár 5-ször, nők viszont maximum 3-szor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

A véradáshoz fényképes igazolványt kell bemutatni az adatok felvételéhez, pl. személyigazolvány, diákigazolvány, jogosítvány, útlevél, valamint a TAJ kártyát és a lakcímkártyát is vinni kell.

Véradás előtt lehet enni, sőt kell is, de lehetőleg ne zsíros, nehéz ételt. Nagyon fontos, hogy elegendő folyadékot igyon a donor. Ha ezt nem tette meg, akkor célszerű a véradás előtt a véradóknak kikészített folyadékból hozzávetőleg fél litert elfogyasztani. Ha nem evett, akkor néhány darab kekszet is célszerű enni.

A Vöröskereszt további hírei:

A Vöröskereszt május 26-án 16-18 óra között perselyes gyűjtést tervez a városban. Rászoruló gyerekeknek gyűjtünk gyermeknapra. Vöröskeresztes pólós önkéntesek fogják gyűjteni az adományokat.

A Te is tudsz segíteni program foglalkozásai keddenként fél 3-tól lesznek a szakmaközi Művelődési Házban.
A Két kezemmel program foglalkozásai szerdánként 9 órától lesznek a Szakmaközi Művelődési Házban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.