Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Június 10. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Végkielégítések miatti pereket bukott a BKV

Végkielégítések miatti pereket bukott a BKV

Nem ütköztek jó erkölcsbe, ezért nem követelhetők vissza sem polgári peres eljárásban, sem munkaügyi úton a BKV-nál 2003 és 2009 között kifizetett magas végkielégítések – közölte a Magyar Nemzettel a BKV Zrt.

A fővárosi cég megerősítette az Index.hu információját, amely szerint a napokban jogerősen elvesztették azokat a próbapereket, amelyeket az elbukott korábbi, úgynevezett megállapítási pereket követően indítottak 100 millió forintos értékben. A büntetőügyben vizsgált menedzserszerződéseken kívül kifizetett végkielégítések visszakövetelésére eddig 2,5 millió forintot költött a közlekedési társaság. A 31 ügyben költségtakarékossági okból indított eljárásokat – perjogi kérdésekre hivatkozva – első és másodfokon is elutasították a bíróságok. Az utolsó három, már csak a magas illetékek visszaszerzésére indított perből kettő jogerősen lezárult, a harmadik pedig még folyamatban van. Mindkét próbaperben a bíróság elutasította a keresetüket. Peren kívüli egyezség nem történt.Jövő szerdán a Kecskeméti Törvényszéken Hagyó Miklós és 14 társa ellen kezdődő büntetőeljárásban a BKV bejelentette polgári jogi igényét. Ha bűncselekmény megállapítására kerül sor, megtérülhetnek a cégnek okozott károk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.