Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Szeptember 18. 14:13, vasárnap | Külföld
Forrás: MTI

Végignézte, ahogy megöli a társát

Végignézte, ahogy megöli a társát

Grizzly medve ölt meg egy vadászt pénteken az amerikai Montana állam sűrű erdő borította részén - közölték a helyi hatóságok.

Steve Stevenson és társa, Ty Bell fekete medvére vadásztak a kanadai határ közelében. A vadászat során Bell meglőtt és megsebzett egy fiatal grizzlyt, amelyről azt hitték, hogy feketemedve (baribál). A vérnyomokat követő vadászokra a sűrűből váratlanul rátámadt a sebesült ragadozó, leterítve Stevensont. Bellnek több lövéssel sikerült agyonlőnie a szürkemedvét, társa életét azonban a mobiltelefonon értesített mentők már nem tudták megmenteni.

A balesetet a rendőrség vizsgálja, a grizzly ugyanis a természetvédelmi törvény hatálya alá tartozik, mint fenyegetett állatfaj. Egyelőre nincs szó arról, hogy vádat emelnének Bell ellen.

Július óta ez már a harmadik eset az Egyesült Államokban, hogy grizzly medve embert ölt. Júliusban a Yellowstone Nemzeti Parkban egy bocsait vezető anyamedve támadt rá egy házaspárra, megölve a férfit. Augusztus végén pedig ugyanott egy turista lett grizzlytámadás áldozata. (da)

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.