Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Október 20. 15:39, péntek | Belföld
Forrás: mti

Újabb fővárosi szórakozóhelyet számoltak fel a rendőrök túlszámlázás miatt

Újabb fővárosi szórakozóhelyet számoltak fel a rendőrök túlszámlázás miatt

Túlszámlázás miatt újabb szórakozóhelyet számoltak fel a rendőrök Budapest belvárosában, huszonegy alkalmazottat előállítottak, közülük ötöt őrizetbe is vettek

- közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken a rendőrség honlapján. Az V. kerületi rendőrkapitányság nyomozói a társszervekkel együttműködve csütörtök éjszaka akciót tartottak a belvárosi szórakozóhelyen, mert információjuk volt arról, hogy az ott dolgozók az elmúlt időszakban több alkalommal is túlszámláztak - olvasható a közleményben.

A rendőrök a szórakozóhelyről előállítottak 15 lengyel és 6 magyar állampolgárt a kerületi rendőrkapitányságra, és csalás gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Az akciót négynapos felderítő munka előzte meg, a nyomozók megállapították, hogy október 15-e és 19-e között négy külföldi férfitől több mint 2,5 millió forintot csaltak ki az V. kerületi szórakozóhelyen.

Kiemelték: előfordult olyan eset, hogy egy vendég a valós 52 360 forintos fogyasztása helyett 1 030 733 forintot fizetett, vagy olyan, hogy az alkalmazottak elkábították a vendéget, és amikor a férfi elaludt, elvették a mobiltelefonját, valamint a pénztárcáját az abban lévő készpénzzel együtt.

Az V. kerületi rendőrkapitányság az ügyben üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmény miatt indított eljárást az előállított alkalmazottakkal szemben, akik közül három lengyel nőt és két magyar férfit őrizetbe vettek, és kezdeményezték az előzetes letartóztatásukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.