Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Január 21. 14:00, vasárnap | Helyi
Forrás: BAON

Új parkolók épülnek Félegyháza központjában

Új parkolók épülnek Félegyháza központjában

Új parko­lók épülnek az egykori Tőzsér-­féle ház helyén Félegyháza központjában.

A BAON internetes hírportál munkatársa utolsó pillanatait örökítette meg az 1700-as évek végén épült városközponti épületnek, amelyben korábban évtizedeken át az ótemplom mindenkori kántorjai éltek.
A napokban kezdődött meg ugyanis a Tőzsér-féle ház elbontása, ami megosztja a helyi közvéleményt. Sokan sajnálattal vették tudomásul a város egyik meghatározó épületének elbontásáról szóló testületi döntést, mások örülnek a fejlesztésnek.

A több mint kétszáz éves épületet tavaly vásárolta meg az önkormányzat a tulajdonosoktól, elbontása után a helyén parkolókat létesítenek, enyhítve ezzel a belváros parkolási gondjait. A 39 férőhelyes parkoló kialakításával párhuzamosan kiszélesítik a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca érintett szakaszát, hogy könnyebb és biztonságosabb legyen a buszoknak a pályaudvarról való kikanyarodás.

A beruházásra mintegy százmillió forintot fordít az önkormányzat – tájékoztatta lapunkat dr. Faragó Zsolt jegyző. Elmondta, a fejlesztés során meg kell oldani a csapadékvíz elvezetését, a közvilágítás fejlesztését, a már említett út kiszélesítését, a parkosítást, illetve a parkolók burkolását.

Az új parkolók megépítése után – kísérleti jelleggel – megszűnik a városban a fizetőparkoló-rendszer, kivéve a Spar áruház előtti parkolót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.