Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. December 18. 21:41, szerda | Helyi
Forrás: - Kapus Krisztián -

Turisztikai pályázat a Kiskunok Vidékéért Egyesületnél

Turisztikai pályázat a Kiskunok Vidékéért Egyesületnél

A Turisztikai tevékenységek ösztönzését célzó pályázatra meghosszabbított határidővel, 2015. január 15-ig lehet benyújtani támogatási kérelmet a LEADER Helyi Akciócsoporthoz.

Négy célterületre lehet támogatást igényelni:

1. célterület: 6-16 fős falusi szálláshely és kapcsolódó szolgáltatások kialakításához, már működő falusi szálláshelyek bővítéséhez, korszerűsítéséhez, akadálymentesítéséhez, szolgáltatásaik fejlesztéséhez.

2. célterület: A 239/2009. (X. 20.) Korm. rendelet 2. § h) pontja szerinti 6-16 fős egyéb szálláshely és kapcsolódó szolgáltatások kialakításához, már működő egyéb szálláshely és kapcsolódó szolgáltatások kialakításához, már működő egyéb szálláshelyek bővítéséhez, korszerűsítéséhez, akadálymentesítéséhez, szolgáltatásaik fejlesztéséhez

3. célterület: A gyermek- és ifjúsági turizmushoz kapcsolódó min. 30 fős minőségi szálláshelyek és kapcsolódó szolgáltatások kialakításához, már működő szálláshelyek bővítéséhez, korszerűsítéséhez, akadálymentesítéséhez, szolgáltatásainak fejlesztéséhez.

4. célterület: Szálláshelyhez nem kötődő agroturisztikai szolgáltató tevékenységhez, lovas turisztikai szolgáltatáshoz, vadászturizmushoz, erdei turizmushoz, horgászturizmushoz, vízi turizmushoz, borturizmushoz kapcsolódó épület, építmény kialakításához, bővítéséhez, átalakításához és eszközrendszer fejlesztéséhez.

A támogatás mértéke, ha az ügyfél:
- természetes személy, mikro-, kis- vagy középvállalkozás, települési önkormányzat, települési nemzetiségi önkormányzat, önkormányzati társulás, egyházi jogi személy vagy nem közhasznú tevékenységet folytató nonprofit szervezet és
- a fejlesztést hátrányos helyzetű területen valósítja meg, az összes elszámolható kiadás 65%-a,
- a fejlesztést nem hátrányos helyzetű területen valósítja meg, az összes elszámolható kiadás 60%-a,
Ha az ügyfél nonprofit szervezet, és a beruházás az ügyfél közhasznú tevékenységének ellátásához köthető, az összes elszámolható kiadás 100%-a.
A beruházás helye: a kiskunfélegyházi, kiskunmajsai és kiskunhalasi kistérség. Kiskunfélegyházán csak a külterületen megvalósított pályázat támogatható.
Egy ügyfél által a legmagasabb igényelhető összeg 30 millió Ft.
Bővebb információért keresse fel az Egyesület honlapját: www.kiskunokvidekeert.hu, vagy érdeklődjön a munkaszervezetnél: tel.: 77/492-712, e-mail: titkarsag@kiskunokvidekeert.hu

Kapus Krisztián, Kiskunok Vidékéért Egyesület elnöke

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.