Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Február 23. 15:18, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Táncoltak és kellemesen töltötték el az estét egy jó cél érdekében

Táncoltak és kellemesen töltötték el az estét egy jó cél érdekében

2017. májusában jótékonysági diszkót szervezett Lajos Zoltán vállalkozó a Klub Arénában azzal a céllal, hogy a Kiskunfélegyházi Mentőszolgálat részére pénzt gyűjtsön.

Előzetes egyeztetéseknek köszönhetően arról is tudomást szerzett, hogy mire van igazán szüksége városunk mentőszolgálatának, így konkrétan egy meghatározott pénzösszeg összegyűjtését tűzte ki célul a helyi vállalkozó, melyből megvásárolhatják a hiányzó betegőrző monitort.

A nemes cél eléréséhez nemcsak a jótékonysági diszkón részt vevő 250 – 300 fő, hanem a városunkban élő vállalkozók, cégek, magánszemélyek is segítséget nyújtottak, így például a Rollsped Kft., az NT Kft., Nagy Tibor, Páll Dénes, a Kunplast Kft., a Busa Kft. az SZJ Hungary és a Fornetti Kft. Az önzetlen támogatóknak köszönhetően pedig a napokban végre megérkezett a mentőállomáshoz a hiánypótló eszköz.

Mivel a 350 ezer forint értékű monitort igen kedvező áron tudta beszerezni a mentőszolgálat, jutott pénz más hiányzó felszerelés megvásárlására, így a jótékonysági megmozdulás a vártnál is jóval nagyobb eredményt hozott – tudtuk meg Papp Györgytől, a félegyházi mentőszolgálat vezetőjétől.

- Hasonló betegőrző monitorokkal rendelkezik a mentőállomás, de sajnos nem mindegyik betegszállító autóban van. Mindenki előtt ismeretes, hogy a betegeket a kecskeméti sürgősségi osztályra szállítjuk, emiatt pedig jelentős transzport időt töltenek a betegszállító autóban. A folyamatos monitorizálás, a betegek vizsgálata, majd az ezek szerinti terápiák elengedhetetlenül fontosak a mielőbbi felépülés érdekében. Ezért olyan nagy jelentőségű mentőszolgálatunk számára az új készülék, melyet ezúton is köszönünk minden kedves támogatónak – nyilatkozta lapunknak a mentőszolgálat vezetője.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.