Városlista
2018. december 14, péntek - Szilárda

Hírek

2018. Március 12. 18:53, hétfő | Helyi
Forrás: magyarepitok.hu

Tájpark, lovarda és borkatedrális épül Lakitelken

Tájpark, lovarda és borkatedrális épül Lakitelken

A Ferroép emellett a helyi kőjurta és kézművesház felújítását, valamint a Kincsem fogadó bővítését is elvégzi.

A TED-en megjelent hirdetmények szerint a Ferroép Zrt. nyert el a Bács-Kiskun megyei Lakitelken a helyi Népfőiskola Alapítvány által kiírt közbeszerzéseket, melyek együttes beszerzési értéke nettó 2,2 milliárd forint. A nyertes cég

  • egyrészt felújítási munkákat végez a helyi kőjurtán és kézművesházon;
  • valamint újonnan megépíti a Nimród szabadidő és tájparkot, egy borkatedrálist egy lovardát, egy jurtatábort és egy látogatói vizesblokkot.
  • A másik közbeszerzés szerint a Ferroép a Kincsem fogadó felújítási és bővítési munkáit is elvégzi, valamint a Rendszerváltó Archívum építési munkáit.

Tavak és zenepavilon tarkítják majd a szabadidőparkot
Az első hirdetményből kiderül, a tájpark 7,5 hektáron kerül kialakításra, sportolásra és szabadidős célra is alkalmas lesz. A szabadidőparkban többek közt footgolf pálya épül, mely egyúttal tanösvényként is szolgálhat. Három tó is létesül, gyalogos hidakkal és ösvényekkel, zenepavilonnal és szélkerékkel.

A borkatedrális a tájpark részeként tájba illő kialakítással kerül megépítésre. Lehetőséget biztosít a programok megtekintésére a kilátó részről, valamint a pince részben a Magyarországra jellemző borok bemutatására és fogyasztására. A lovarda környezetbarát természetes anyagokból épülő istállóval, lovaspályával, öltözővel és külső lelátóval jön létre.

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 13. 15:11, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg portálunkon friss anyakönyvi híreinket.

2018. December 13. 13:50, csütörtök | Helyi

100 évesen sem utasít vissza egy jó kártyapartit

Kiskunfélegyháza szépkorú lakóját, Nagy Istvánnét otthonában kereste fel Balla László alpolgármester, hogy 100. születésnapja alkalmából városvezetésünk nevében felköszöntse.

2018. December 13. 10:39, csütörtök | Helyi

Közgés diákok országos sikere gépírásból és szövegszerkesztésből

A Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetsége december 8-án rendezte meg Budapesten a dr. Kalotay Kálmán tanár úr emlékére szervezett országos bajnokság eredményhirdetését.

2018. December 13. 08:18, csütörtök | Helyi

Karácsonyi ünnepség a Göllesz iskolában

Karácsonyi ünnepséget rendez Balla László alpolgármester december 19-én, szerdán 17 órakor. Az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője.