Városlista
2018. szeptember 26, szerda - Jusztina

Hírek

2018. Március 12. 18:53, hétfő | Helyi
Forrás: magyarepitok.hu

Tájpark, lovarda és borkatedrális épül Lakitelken

Tájpark, lovarda és borkatedrális épül Lakitelken

A Ferroép emellett a helyi kőjurta és kézművesház felújítását, valamint a Kincsem fogadó bővítését is elvégzi.

A TED-en megjelent hirdetmények szerint a Ferroép Zrt. nyert el a Bács-Kiskun megyei Lakitelken a helyi Népfőiskola Alapítvány által kiírt közbeszerzéseket, melyek együttes beszerzési értéke nettó 2,2 milliárd forint. A nyertes cég

  • egyrészt felújítási munkákat végez a helyi kőjurtán és kézművesházon;
  • valamint újonnan megépíti a Nimród szabadidő és tájparkot, egy borkatedrálist egy lovardát, egy jurtatábort és egy látogatói vizesblokkot.
  • A másik közbeszerzés szerint a Ferroép a Kincsem fogadó felújítási és bővítési munkáit is elvégzi, valamint a Rendszerváltó Archívum építési munkáit.

Tavak és zenepavilon tarkítják majd a szabadidőparkot
Az első hirdetményből kiderül, a tájpark 7,5 hektáron kerül kialakításra, sportolásra és szabadidős célra is alkalmas lesz. A szabadidőparkban többek közt footgolf pálya épül, mely egyúttal tanösvényként is szolgálhat. Három tó is létesül, gyalogos hidakkal és ösvényekkel, zenepavilonnal és szélkerékkel.

A borkatedrális a tájpark részeként tájba illő kialakítással kerül megépítésre. Lehetőséget biztosít a programok megtekintésére a kilátó részről, valamint a pince részben a Magyarországra jellemző borok bemutatására és fogyasztására. A lovarda környezetbarát természetes anyagokból épülő istállóval, lovaspályával, öltözővel és külső lelátóval jön létre.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 25. 15:43, kedd | Helyi

Így hat a testre, ha éhgyomorra edzünk

Vajon tényleg igaz a felvetés, miszerint ha éhgyomorra indulunk el edzeni, több kalóriát fog elégetni a testünk mozgás közben?

2018. Szeptember 25. 15:29, kedd | Helyi

3 arany, 2 bronz a nágocsi Duatlon Ranglistás versenyen

2018. Szeptember 25. 13:03, kedd | Helyi

Két hónapos türelmi időt is kaphat autónk a műszaki vizsgán

Újra életbe lépett az a minősítési rendszer, amely nemcsak megfelelt és alkalmatlan járműveket tartalmaz, hanem az úgynevezett korlátozott alkalmasság is adható a műszaki vizsgán.

2018. Szeptember 25. 12:35, kedd | Helyi

Megjelentek a permetező drónok a mezőgazdaságban

A magyar mezőgazdaság az elmúlt években hatalmas fejlődésnek indult, folyamatosan nőtt az ágazat kibocsátása, de még mindig van hová fejlődnie.