Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Április 14. 15:32, hétfő | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Szobrot állítottak József Attilának

Szobrot állítottak József Attilának

A magyar költészet kiemelkedő alakjának állított emléket ma (április 14-én) az Együtt az Összevont Iskola Diákjaiért Alapítvány a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola előtt.

A magyar költészet kiemelkedő alakjának állított emléket ma (április 14-én) az Együtt az Összevont Iskola Diákjaiért Alapítvány a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola előtt. A szoboravatót az intézmény névadójának a tiszteletére rendezett költészet napi ünnepségen, a már hagyományos József Attila-hét keretein belül tartották meg. Közreműködtek az iskola tanulói és volt növendékei.

A résztvevőket Kapus Krisztián polgármester köszöntötte.
Elmondta: A költészet napja azt a hitet erősíti, kell, hogy igényünk legyen az eszmére és a szépségre, melyeket maga a költészet képvisel. Fogadjuk meg Reményik Sándor tanácsát, és válasszuk szét, mi a talmi, és mi az érték. Legyen része mindennapi életünknek a költészet! Most, mikor már alig olvasnak az emberek, mi vegyünk kezünkbe verseskötetet, olvassunk fel otthon, keltsük fel gyermekeinkben a költészet szépsége iránti érdeklődést, vigasztaljuk a versekkel szeretteinket. Tartsuk életben a költészetet.

Amikor megidézzük József Attila: Tiszta szívvel című versének rettenetes jajkiáltását, megértjük, miért mondhatjuk ma, hogy nekünk van Istenünk és van hazánk – hangsúlyozta Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke.

Mester Ernő, az iskola igazgatója, az Együtt az Összevont Iskola Diákjaiért Alapítvány kuratóriumának elnöke beszédében kiemelte: A felavatásra kerülő szobor a városban az első József Attilát ábrázoló kültéri műalkotás. Remélem nemcsak a József Attila iskola tanulói, hanem mindenki, aki elmegy előtte, tisztelettel fog felnézi rá, és egy vers, egy versszak jut eszébe.

Müller Zoltán szabadszállási kőfaragó tardosi márványból készült mellszobrát Lezsák Sándor, Kapus Krisztián és Mester Ernő leplezte le. Ezt követően Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke tartott rendhagyó irodalomórát. A szoboravató a szeptemberben megnyitott 60. tanév ünnepségsorának az egyik legkiemelkedőbb rendezvénye volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.