Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2012. Május 12. 07:07, szombat | Belföld
Forrás: STOP / MTI

Száz korábbi álláskereső dolgozik az új debreceni Tescóban

Száz korábbi álláskereső dolgozik az új debreceni Tescóban

Száz korábbi tartós álláskereső kapott munkát az új debreceni Tesco áruházban.

Jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön, a több mint 4 milliárd forintos beruházással elkészült áruház avatásán.

Czomba Sándor szerint az "újra dolgozni program" szép példája a munkaügyi szervezet és a Tesco együttműködésének, amely keretében az áruház a beruházással teremtett 200 munkahelyből 100-at korábban tartósan munkanélkülivel töltött be.

Megemlítette, hogy a cég a 100 helyre 300 főből válogatta ki a munkatársakat, de összesen ezren jelentkeztek, ami jelzi: sokan szeretnének becsülettel dolgozni.

Czomba Sándor szólt arról is, hogy a Tesco 50 embernek tréninget is szervezett, felismerve azt, hogy aki régen dolgozott, nem állítható egyik napról a másikra munkába.

A Tesco az ország legnagyobb magán foglalkoztatója: Magyarországon 22 ezer embert foglalkoztat a cég, s évente több mint ezer tanulót képez - ismertette a foglalkoztatáspolitikai államtitkár.

Kósa Lajos (Fidesz), Debrecen polgármestere szerint helyes kormányzati hozzáállással és kereskedelmi politikával, a magyar érdekek figyelembe vételével, kölcsönös érdekeltségi alapon kell jó együttműködésre törekedni a multinacionális cégekkel.

Kósa Lajos szerint "semmifajta háború nem folyik a multik ellen Magyarországon. A hatóságok - a munkavédelem, a fogyasztóvédelem - végzik a dolgukat, de mindenkinek az az érdeke, hogy a vevő elégedett legyen - tette hozzá.

Kósa Lajos üdvözölte, hogy a Tesco Debrecen déli részén, a repülőtér mellett építette fel új áruházát, megtörve azt az egyoldalúságot, hogy a hipermarketek eddig főként a város észak-nyugati térségébe tömörültek.

Ugyanakkor Debrecen keleti részének kereskedelmi ellátásában még van fehér volt, ezért a jövőben ott szeretnének fejleszteni - mondta a polgármester a debreceni repülőtéri Tesco áruház avatásán.

Az 5 ezer négyzetméter alapterületű áruházat, amely hasonló területű kis üzleteket, szolgáltatókat, büféket is magába foglal, a vásárlók péntek reggeltől vehetik igénybe.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni