Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. Április 19. 11:00, szombat | Belföld
Forrás: Fábián Adrienn

Szakma Kiváló Tanulója Verseny Budapesten

Szakma Kiváló Tanulója Verseny Budapesten

Noha Bács-Kiskun megyéből kevesebb szakmunkás jelölt diák jutott be a Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntője a korábbi évekhez képest, de 10 ügyeskezű tanulóból hatan éremmel tértek haza.

Budapesten tartották a Hungexpo egyik csarnokában az országos iparkamara szervezésében a Szakma Sztár Fesztivált eredményhirdetését.
Noha Bács-Kiskun megyéből kevesebb szakmunkás jelölt diák jutott be a Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntője a korábbi évekhez képest, de 10 ügyeskezű tanulóból hatan éremmel tértek haza: három első, két második és egy harmadik helyezést értek el szorgalmas fiatalok. Az országos verseny megyei elődöntőit a megyei iparkamarák szervezték.
Az ország legjobb fodrász tanulója a ballószögi Farkas Tamara, a Kiskunfélegyházi Szakképző Intézmény és Kollégium Kossuth Lajos Középiskolája és Szakiskolája diákja lett.


A festők közül a legkiválóbb Sebők Imre, a kecskeméti Gáspár András Szakközépiskola és Szakiskola, illetve a mechatronikai technikusok közül a legjobb Buzási Tibor, a kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola és Szakiskola tanulója lett. Másodikként örülhetett a cukrászok közül Kiss Dániel a Kecskeméti Humán Középiskola Széchenyi István Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolája tanulója. A bajaikak is büszkék lehetnek a Jelky András Szakképző Iskola és Kollégiumban tanuló diákjaikra, hiszen a kárpitos Lajdi Ferenc másodikként végzett, ács szakmában Zakariás Gergely pedig a dobogó harmadik fokára léphetett.

Az eredményekhez gratulálunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára