Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Május 30. 19:38, szerda | Helyi sport
Forrás: Szabó Szonja

Szabó Szonja a legtechnikásabb versenyző

Szabó Szonja a legtechnikásabb versenyző

Az elmúlt szombaton újra benépesült a Városi Sportcsarnok.

2018. május 26-án a Városalapítók Hete rendezvénysorozat részeként ismét megrendezte a Kiskunfélegyházi Birkózó SE a Kiskun Kupát, amely egyben idős Besze László nemzetközi szabadfogású emlékverseny.

Rendhagyó módon a rendezvény a diák és serdülő korosztályú csapatok területi döntőjével kezdődött, amelyen Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyék csapatai küzdöttek. A diákok között a kiskunfélegyháziak magabiztosan győztek, ezzel bejutottak a miskolci országos döntőbe. A csapat tagjai: Makra Benjámin, Bene Ivett, Páli Gergő, Varga Bernadett, Bárány-Almási Tamás, Páli Éva, Makra Levente, Borto Dominik, Czakó Zolán, Tapodi Zsófia és Bátyai Dorián.

Ezután következtek a szabadfogású küzdelmek. Egyéniben 33 egyesület 248 versenyzője nevezett. Az tette nemzetközivé a versenyt, hogy Erdélyből Korond, Segesvár, Szászrégen és Brassó, Vajdaságból Magyarkanizsa és Zenta, valamint Lengyelországból Kielce képviseltette magát legjobb birkózóival.

Ezen a versenyen, hazai pályán mutatkozhattak be a kezdő gyermekek és a rutinosabb versenyzőink, akik már nagyon sokszor megörvendeztettek minket sikereikkel.

Nagyszerű küzdelmeket láthattunk, megcsillantották néhányan az oroszlánkörmeiket a kezdők közül is.

A hazaiak eredményei:

Aranyérmesek: Kiss Viktória, Nagy Zita, Rekedt-Nagy Réka, Szabó Szonja, Nagy Hunor, Földeáki Miklós és Bátyai Dorián és Tapodi Norbert.

Ezüstérmesek: Tapodi Rebeka, Tapodi Zsófia, Varga Bernadett, Hideg Zita, Bene Ivett, Bene Róbert, Czakó Zoltán, Víg Noel és Nemes Gergő.

Bronzérmesek: László Ferenc, Hideg Balázs, Szécsényi Kornél, Makra Benjámin, Páli Gergő, Zsitva Attila, Nemcsok Zoltán és Páli Éva.

Különdíjasok: Tapodi Norbert, Nagy Hunor, Bene Róbert.

A legtechnikásabb versenyző különdíját Szabó Szonja kapta, Ő június 15-én a Serdülő EB-n képviseli hazánkat a válogatott tagjaként.

Edzők: Ván Jenő, Szabó József és Kelemen András

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.

2024. Április 22. 11:36, hétfő | Helyi sport

A hétvégén is bizonyítottak a félegyházi birkózók

A hétvégén válogatott versenyzőink mérettették meg magukat különböző nemzetközi versenyeken határon innen és túl.

2024. Április 09. 16:16, kedd | Helyi sport

Áprilisi éremeső a Koppányoknál

2024. április 06-án a Kiskunfélegyházi Reptéren versenyeztek a Koppányok. A versenyt mely a 2024-es Sólyompróba sorozat 2. állomása volt, a KHTK Fénypárduc Íjász Szakosztálya szervezte.