Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Augusztus 09. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: - szerk. -

Spórolós ötletek nyaralásra

Spórolós ötletek nyaralásra

A rutinosak tudják, hogy az előzetes kalkulációnak legalább kétszerese lesz az összeg, amit a végén kifizetünk a pihenésért.

A rutinosak tudják, hogy az előzetes kalkulációnak legalább kétszerese lesz az összeg, amit a végén kifizetünk a pihenésért.
Íme pár tipp, amivel sokat spórolhatunk.

Foglaljuk le előre a szállodai szobát (akár Interneten, akár telefonon), a legdrágább tarifát ugyanis akkor számítják fel, ha csak „beesünk” az utcáról.

Ha Horvátországba készülünk, ne a határon váltsunk pénzt! Ez ugyan jóval kényelmesebb minden más megoldásnál, de a váltási árfolyam általában itt a legrosszabb!

A szállodákban az ár tartalmazza a reggelit is. Használjuk ki! Együnk bőségesen, így a városnézés során beérjük majd egy olcsóbb szendviccsel is.

Tévhit, hogy ha utazási irodánál foglalunk, mindenképpen drágább lesz a szobaár, ugyanis az irodák legtöbbször kedvezményes árakat kapnak a szállodáktól.

Érdeklődjünk az ingyenesen megnézhető látványosságok felől. Teljes városnézéseket lehet úgy lebonyolítani, hogy egy fillért sem fizetünk a belépőjegyekért. Ha belföldön kirándulunk, érdemes felkeresni a helyi Tourinform irodákat, ahol segítséget kaphatunk.

Ha van euró alapú bankkártyánk, olcsóbban juthatunk készpénzhez a nyaralás alatt.

Országa válogatja, de a legtöbb helyen nyugodtan ehetünk az utcán. Az utcai étkezdék nemcsak olcsóbbak a hagyományos éttermeknél, de legtöbbjükben az étel is frissebb.

Mindig legyen nálunk ásványvizes flakon, és az ivókutaknál töltsük újra.

Alkudozzunk, kérjünk árkedvezményt a szállodáknál és az utazási irodáknál is, manapság égető szükségük van a turistákra, és ezt ügyesen ki lehet használni.

Vásároljunk közlekedési kártyát, a legtöbb európai nagyvárosban nemcsak a helyi közlekedési eszközöket használhatjuk ezekkel, hanem éttermekben, szórakozóhelyeken és múzeumokban is kedvezményeket kapunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.