Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. November 11. 12:51, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - fotó: ficsak.hu

Siket és nagyothalló gyerekeknek gyűjtenek idén a Ficsak adventi vásárán

Siket és nagyothalló gyerekeknek gyűjtenek idén a Ficsak adventi vásárán

Siket és nagyothalló gyerekeknek gyűjtenek idén a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) december 1-jei adventi vásárán - közölte a klub alapítója az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Király Nóra azt mondta, a befolyó összeggel a Jel Alapítványt támogatják, a szervezet pedig a "jelnyelvi játszótér" programjára fordítja majd a pénzt, amelynek lényege, hogy integrált fejlesztésen keresztül elterjesszék a jelnyelvet a siket és nagyothalló, valamint az ép hallású gyerekek körében.

Az adventi vásárhoz eddig 35-40 családszervezet csatlakozott, akik házi készítésű termékeket árulnak majd. A vásár célja az adománygyűjtésen túl a népszerűsítés és a figyelemfelhívás - tudatta a klub alapítója.

Kiemelte, a kormány 2010 óta sokat tett a fogyatékossággal élő emberekért, ezért sok helyen elérhető a jeltolmács.

Az adventi vásárt december 1-jén a Millenáris B épületében tartják. Az egésznapos eseményen koncertek és táncbemutatók is lesznek - tájékoztatott a részletekről Király Nóra.

A Ficsak harmadik éve rendezi meg jótékonysági adventi vásárát. Két évvel ezelőtt a daganatos és leukémiás gyerekek, tavaly a koraszülöttek támogatására fordították a rendezvény bevételét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő